• Mail: info@veertienkusjes.nl

Zaterdagavond sucks

800 600 Veertienkusjes

Heerlijk, het is weekend! Geen plannen, lekker uitslapen en doen waar we zin in hebben. Na een drukke week kijk ik enorm uit naar het weekend. Meestal begint het weekend op vrijdagavond met gezelligheid van vrienden om me heen. Het weekend inluiden met een wijntje en goeie gesprekken.

Dit weekend startte met een feestje. Een heel leuk feestje. Twee vrienden werden 50. Leuke mensen, lekkere muziek, dansen, lachen, knuffelen en veel te laat naar bed. Gelukkig kon ik de volgende dag uitslapen omdat de kids uit logeren waren. Rustig aan wakker worden, kopje koffie op bed. Mijn dag kon niet beter beginnen.

Zaterdagavond is opblijfavond. Voor de kinderen dan. Ik had het liefste om 20.00 uur mijn bed ingedoken. Zo’n feestje hakt er toch altijd wel in.
We keken een film met chips en cola en kropen dicht tegen elkaar aan. En dan komt dat moment dat je weet dat het bedtijd is, maar het nog even negeert om niet alleen te hoeven zijn. Ik keek naar de klok en mijn kinderen deden hetzelfde. Ik zag de schrik in hun gezicht. ‘Grrrr, nu moeten we naar bed’, zag ik ze denken. Ik dacht hetzelfde en ik negeerde de tijd. De kinderen keken me even aan, maar besloten heel snel weer tegen me aan te kruipen en de film af te kijken. Heel stilletjes in de hoop dat het nog heel lang zou duren.

Dit was zo’n avond dat ik het ook nog even wilde laten duren. Wetende hoe het is als ze in hun bedjes liggen….
Toen ze steeds dichter tegen me aan gingen liggen en de jongste zijn ogen bijna niet meer openhield, moest ik er toch aan geloven. Het was bedtijd.

Met lood in mijn schoenen liep ik weer naar beneden. Inmiddels was het donker geworden en liep ik een donkere huiskamer binnen. Geen zin om de lichten aan te doen, besloot ik neer te ploffen op de bank. Ik pakte de afstandsbediening en zapte in de hoop een goeie film te treffen. Na drie ronden rondzappen, besloot ik muziek op te zetten.

Zat ik dan. Zaterdagavond. Alleen. Een maandag-, dinsdag- of woensdagavond is lang niet te vergelijken met de zaterdagavond. Ik vind dan ook dat niemand op zaterdagavond alleen hoort te zijn. Zaterdagavond alleen voelt als dansen op een festival met niemand om je heen, als fietsen zonder vooruit te komen, als om hulp schreeuwen terwijl niemand je kan horen of als vastgenageld te staan op de grond terwijl je heel hard wilt wegrennen.

Ik voelde me alleen, diep ongelukkig en kon die negatieve gedachten niet uit mijn hoofd krijgen. Zaterdagavond sucks!!!!

Ik dacht aan de zaterdagavonden met Dennis. Negen van de tien keer deden we niets bijzonders. We keken een film of zaten gewoon naast elkaar op de bank naar de tv te kijken. Soms zelfs zonder een woord te zeggen of alleen ‘Wil jij nog wat drinken?’. We konden zelfs op zaterdagavond weleens besluiten om voor 22.00 uur naar boven te gaan. Nog even een kopje thee mee naar bed en vroeg slapen. Toch voelde het goed mijn maatje om me heen te hebben. Ook al deed hij zijn eigen ding en deed ik mijn eigen ding. Hij was er en zijn aanwezigheid maakte mij gelukkig. Ik heb me dan ook nooit eenzaam gevoeld.

Terwijl ik mijn tranen laat lopen besluit ik mezelf niet langer te kwellen en mijn bed op te zoeken. Nog even een kopje thee mee. Hoewel ik al vier jaar met één kopje thee naar boven ga, pakte ik nu twee kopjes. Waarom weet ik nog steeds niet. Ik weet echt wel dat er niemand in mijn bed ligt die met mij nog een kopje thee drinkt. Toch voelde ik dat het goed was. Hij was bij me en ik liep zonder enige schaamte naar boven met thee dampende koppen thee. Ik zette zijn kopje thee aan zijn kant van het bed en het voelde goed. Alsof hij naast me in bed lag.

Ik dronk mijn thee op, poetste mijn tanden en ging slapen. Ik voelde me rustig en minder verdrietig dan ik eerder op de avond was. Ik had heerlijk geslapen.

De volgende ochtend werd ik wakker en zag naast mij een leeg kopje staan. Aan de andere kant van het bed stond een kop koud geworden thee….

thee
  • 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.