• Mail: info@veertienkusjes.nl

Wij weduwen zijn een lastig volk

1024 1024 Veertienkusjes

“Wij weduwen zijn een lastig volk”. Een citaat uit het boek 1001 dagen van rouw van Karin Kuiper. Ze heeft gelijk! Wij weduwen zij niet alleen ongevraagd in deze groep beland, we hebben er ook nog eens in onze verdere leven een hoop hinder van. En met ons ook de mensen om ons heen.

Vriendschappen bijvoorbeeld. “Es, ga je mee wat drinken in de stad?” “Euh, dan moet ik eerst proberen oppas te regelen. Oh, vanavond al??” Ik hou van spontaniteit, maar sinds ik bij dat ‘lastige volk’ hoor en weduwe ben is er weinig spontaan meer aan. Ik moet plannen en als ik iets wil, dan moet ik oppas regelen. Dat gaat nou eenmaal niet spontaan.

Wat wil ik nou eigenlijk?

Ik wil iemand om me heen, niet alleen zijn. Het andere moment verlang ik naar rust. Juist even alleen. En als ik dan alleen ben, huil ik omdat ik toch liever die vriendin om me heen had gehad.

Ik heb het ene moment energie voor tien. Het andere moment is de koek op. Boodschappen, werken, opvoeden, rekeningen betalen, computer updaten, fietsband repareren, eten koken, verhaaltjes voorlezen. Alles ligt op mijn schouders. Dat maakt me sterk. Ik voel mij een powervrouw en kan de hele wereld aan, maar er zijn ook momenten dat ik op mijn tandvlees loop. En dat dan precies op de dag dat de dochter van mijn vriendin jarig is en ik daar dan om 23.00 uur achterkom.

Kansloos

Verjaardagen zijn ziezo kansloos. Ik schrijf ze op, zet herinneringen in mijn agenda en nog gaat het langs me heen of moet ik eerst even dat ene telefoontje plegen en dan … “Wat was er ook alweer?” “Mam, mag ik wat drinken?” Weg gedachte…. en pas als ik twee dagen later in mijn agenda kijk zie ik dat ik weer een verjaardag vergeten ben.

Never a dull moment

Een relatie met mij is helemaal lastig. Wie een relatie met mij aangaat moet om kunnen gaan met de liefde voor de overledene. Die is namelijk nooit helemaal weg.

Ook heb ik altijd de kinderen. Altijd!

Ik ben energiek, heb heel veel liefde te geven, never a dull moment met mij. Ik ben ook moe, heel moe en boos, teleurgesteld en verdrietig om het leven en kan dat af en toe niet verbergen.

Weduwe met gebruiksaanwijzing

Mijn familie zijn is ook niet altijd makkelijk. Zij zien mijn worstelingen en verdriet en dat maakt hun ook verdrietig. Ik voel me het meest op mijn gemak bij hun en zij kennen mij immers ook al zo lang. Ik vraag ze om op te passen. Vaker dan ik dat voorheen deed. Dat is niet makkelijk. Ook zij zien mij het liefste stralen. Mijn familie zijn kan daarom best vermoeiend zijn.

Genoeg redenen om te kunnen zeggen dat wij weduwen een lastig volk zijn. En daarom… wie mijn vriend/vriendin, familie of relatie is?

DIKKE RESPECT VOOR JOU!!!!!  • 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.