• Mail: info@veertienkusjes.nl

Wereldvrouwendag en mijn idool Isa Hoes

800 450 Veertienkusjes

Foto: ANP

Wereldvrouwendag

Secretaressedag, donutdag, dag voor de roodharigen, de systeembeheerdersdag, Wereldvrouwendag. Elke dag hebben we wel wat te vieren. Bijna dagelijks wordt er stilgestaan bij een doelgroep of nog erger mag je onbeperkt iets eten of iets geks doen. Ik doe er ‘meestal’ niet aan mee. Hoewel, ik voor wereld pizzadag een uitzondering maak.

Vandaag is het Wereldvrouwendag. Het is de dag waarop de eerste staking van vrouwen wordt herdacht, die plaatsvond op 8 maart 1908 in New York. Deze staking vormde het begin van de emancipatie van vrouwen en de strijd tegen vrouwendiscriminatie.

Wat is er inmiddels veel veranderd. Natuurlijk is dat niet in alle landen het geval, maar hier in Nederland hebben ook vrouwen inspraak en is het mogelijk voor vrouwen om aan de top te staan.

Ik word secretaresse van de Koningin

Ik wist al heel vroeg dat ik secretaresse wilde worden. Ik speelde met een oude telefoon en toetsenbord de secretaresse van de Koningin. Overtuigd dat ik ooit ook echt secretaresse van de Koningin kon worden. Rond mijn twaalfde zag ik een programma op televisie over zakenvrouwen en werd gesproken over de titel ‘zakenvrouw van het jaar’. Mijn doelen waren gesteld: – secretaresse van de koningen en zakenvrouw van het jaar worden! Eerst nog even studeren.

Met veel bewondering keek ik naar Annemarie van Gaal. Zo wilde ik worden. Ik zou vreselijk goed mijn best doen op school en hard werken en dan zou ik er over een paar jaar ook zo staan. Prachtige kleren, nog veel mooiere laarzen en een indrukwekkende cv. De hoop op die dag heb ik inmiddels laten varen. Euhm, ik had toch iets beter mijn best moeten doen op school.

Mijn grootste voorbeeld is Isa Hoes

Nog steeds kijk ik op tegen Annemarie van Gaal, maar mijn grootste voorbeeld is Isa Hoes.

Ik woonde samen met Dennis en op zondag 2 september 2011 zaten we klaar voor de eerste aflevering van ‘Rozegeur en Wodka Lime’. Ik was gelijk verslaafd aan de serie. Ik bleef ervoor thuis en heb alle seizoen een keer of vijf gekeken. Isa Hoes was mijn idool. Wat een geweldige actrice! Natuurlijk kende ik haar al uit de serie ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’, waar zij de rol van Mirjam geweldig neerzette, maar na Rozegeur en Wodka Lime was ik echt fan.

Geen toeval dat mijn dochter dezelfde naam draagt

Nu, jaren verder is mijn bewondering voor haar alleen maar groter geworden. Misschien heeft dat ook wel te maken met het feit dat ze ook weduwe is. Ik heb haar boek al een keer of drie gelezen en dat mijn dochter dezelfde naam draagt is niet toevallig.

Ok, ik slaap niet onder een dekbed met haar foto en heb ook geen posters aan de muur, maar als het over sterke vrouwen gaat denk ik wel gelijk aan Isa Hoes. En daarom vandaag op Wereldvrouwendag moest ik aan haar denken.

Waar denk jij aan op Wereldvrouwendag? Heb jij iemand waar je tegenop kijkt of als idool ziet?
  • 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.