• Mail: info@veertienkusjes.nl

Weer naar school

800 600 Veertienkusjes

broodjes

Vandaag was het eindelijk weer zover. De dag waar ik al een tijdje naar uitkeek. Weer naar school! De eerste schooldag. Eindelijk weer ritme en vooral weer wat tijd voor mezelf, want als weduwe heeft de zomervakantie ineens een hele andere lading.

Waar de meeste anderen uitkijken naar zes weken geen wekker, vakantie en qualitytime met elkaar zie ik er altijd als een berg tegenop.

Vrije dagen gaan twee keer zo hard

Ten eerste omdat ik altijd van tevoren alles uit de kast moet halen om opvang te regelen voor de weken dat ik nog moet werken. Mijn vrije dagen gaan door het zijn van weduwe ook twee keer zo hard. Waar je normaal samen nog wat kan spreiden bij ziekte of afspraken zoals huisarts of kijkdagen op school moet ik nu puzzelen om uit te komen met mijn vakantie-uren.

Ik had graag een weekje voor mezelf gehad

Ten tweede omdat ik zes weken lang op mijn vrije dagen de kinderen om mij heen heb. Niet meer als een malle de badkamer kan soppen zonder dat een kind roept dat er weer een beker limonade over de tafel is gegaan. Of na het sporten in de sportschool nog even wat drinken met mijn sportmaatje.

Zes weken lijkt een eeuwigheid te duren! Ik kijk dan ook altijd een beetje met afgunst naar de gescheiden stellen die de vakantie verdelen. Ook niet ideaal, dat besef ik maar al te goed, maar wat had ik graag even een weekje voor mijzelf gehad na mijn vakantie. Simpelweg om even de wassen te draaien en de troep op te ruimen. De kampeerspullen weer naar zolder te brengen zonder beneden te komen en te ontdekken dat zoonlief op zoek naar zijn favoriete spelletje Skip-bo alle spelletjes uit de kast heeft gehaald. In plaats van de kampeerspullen liggen er nu allemaal spelletjes door de hele kamer heen.

In alle rust een kopje koffie drinken

Ook mis ik de avonden voor mezelf. Om 20.30 uur beneden komen en in alle rust een kopje koffie drinken. De afgelopen weken plofte ik nooit voor 22.00 uur op de bank. En als ze dan een keer op tijd in bed lagen, kwamen ze wel een keer of tien naar beneden omdat het veel te warm was boven of te licht of omdat ze buiten nog kinderen hoorden spelen.

Zelfs het smeren van boterhammen had ik gemist

Vanmorgen ging de wekker om 07.00 uur en voor het eerst sinds tijden sprong ik enthousiast uit mijn bed op dit tijdstip. Yes!!! Het is zover. Het gewone leven begint weer. Ik trommelde de kinderen uit bed en smeerde boterhammen en schilde appeltjes. Zelfs het smeren van de boterhammen had ik gemist.

schooltassen

Al vroeg vertrok ik richting school. Met mij waren er blijkbaar nog tal van ouders die net zo blij waren. Waar we normaal met ongeveer tien personen op de bel stonden te wachten, stond het schoolplein nu vol met blije vaders en moeders. Toen de bel ging, renden we naar binnen om vervolgens weer zo snel mogelijk buiten te staan…. zonder kinderen!!!

Dat wil je gewoon samen doen!

De eerste schooldag blijft ook altijd zo’n dingetje dat je samen wilt doen. Nu sta ik alleen met twee kinderen voor de deur te onderhandelen met wie ik als eerste mee de klas in ga. En waar ik eigenlijk nog even wil blijven om de klas te bekijken en kennis te maken met de nieuwe juf of meester moet ik snel naar de volgende voordat de tweede bel gaat. Op zulke momenten zou ik zo graag Dennis aan mijn zijde willen hebben. Even de tijd te kunnen nemen en vervolgens samen naar buiten te lopen en nog even na te praten over de blije gezichtjes van de kinderen bij het zien van hun tafelgroepje en nieuwe naambordje.

Woensdagochtend is mijn eerste vrije ochtend sinds zes weken en daar ga ik optimaal gebruik van maken. Vanuit school rij ik gelijk door naar de sportschool, sop daarna de badkamer en zorg dat ik om 10.00 uur op het terras zit voor een overheerlijk kopje koffie.
Vakantie is hard werken en ik ben wel weer toe aan een beetje rust. Mijn vakantie is vanaf vandaag weer begonnen!

  • 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.