• Mail: info@veertienkusjes.nl

Wat te doen?

800 800 Veertienkusjes


Daar zit ik dan op de bank in een opgeruimd huis. Het is stil. Op de televisie een spannende serie die niet geschikt is voor kinderen. Gewoon omdat het kan. Mijn jas heb ik op de tafel achtergelaten. Lekker dwars. Omdat de kinderen me er niet op kunnen wijzen dat zij ook altijd hun jas moeten opruimen. De vaatwasser heb ik ook nog niet uitgeruimd en cola drink ik rechtstreeks uit de fles. Omdat het kan. Gewoon omdat het kan.

Een hele avond voor mezelf!

De kinderen hebben vakantie en na ruim een week verlof moet ik weer aan het werk. Ze logeren een nachtje bij opa en oma en dat betekent dat ik een hele avond voor mezelf heb. Een hele avond!

Sauna, hardlopen of naar de film?

Op mijn werk vliegt de tijd. Ik kijk uit naar het moment dat ik naar huis kan rijden of naar de sauna of naar de bioscoop, of naar het strand. Ik weet het nog niet. Iedere vijf minuten bedenk ik weer iets nieuws. Ik ben vrij om te gaan waar ik wil vanavond en er zijn zoveel leuke dingen te bedenken. Er komt steeds weer iets nieuws bij. Ik ga hardlopen! Ja, dat ga ik doen! Ik kan ook mijn laptop meenemen en onder het genot van een kop koffie in een leuk restaurant gaan schrijven. Ja! Of toch maar lekker naar de sauna? Of zal het daar heel druk zijn nu? Pffff….

Precies wat ik nodig had

En daar zit ik dan. Thuis, op de bank, niets te doen. In mijn hoofd is het een puinhoop. Zoveel dingen die ik kan doen en waarom lukt het me niet om iets te kiezen?

Precies op het juiste moment word ik gebeld. ‘Es, ik kom je over een uurtje ophalen. Dan gaan we lekker een hapje eten in de stad’ Alle andere ideeën zet ik uit mijn hoofd. Dit was precies wat ik nodig had. Iemand die voor mij de beslissing neemt.

Ik heb nog een uur de tijd. Wat zal ik eens gaan doen? Geen puinhoop meer in mijn hoofd, geen ideeën meer, geen onrust. Ik besluit lekker in de hoek van de bank te kruipen en helemaal niets te doen. Voeten op de tafel en een veel te spannende, bloederige serie op de buis het komende uur.
  • 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.