• Mail: info@veertienkusjes.nl

Vraag dat maar aan je vader

800 800 Veertienkusjes
‘Mam, waarom kunnen we onderwater niet ademen?’, ‘Mam, wat is een condoom?’, ‘Mam, wat is eb en vloed?’…. Vraag dat maar aan je vader.
20160406_0076_zw

Zomaar wat vragen die je om de oren vliegen. En ze komen altijd op momenten dat je er met je hoofd niet bij bent. Als ik de boodschappen aan het opruimen ben nadat ik van mijn werk de kinderen uit school heb gehaald, ze hebben gespeeld met vriendjes en vriendinnetjes, ik nog even snel boodschappen ben gaan doen… Ik ben nog even snel de boodschappen aan het opruimen om vervolgens weer veel te laat aan het eten te beginnen als Stijn naast me komt staan. ‘Mam, waarom krijgen jongens een adamsappel en meisje niet?’

Als het spreekuur uitloopt betekent dat 4 antwoorden rijker!

Op dat moment kijk ik hem aan en denk: ‘serieus??? Nu?’. Ik zou zo graag willen dat Dennis er nog was! Ik wil nu tegen Stijn zeggen: ‘Vraag maar even aan je vader’. Nu moet ik serieus nadenken over die ‘adamsappel’!

Ik ben sinds vier jaar dan ook een stuk slimmer geworden. Ik heb me overal in moeten verdiepen. Ok, niet helemaal vrijwillig, maar als de kinderen je in een volle treincoupé confronteren met de moeilijkste vragen, wil je gewoon geen flater slaan. In de wachtkamer bij de tandarts of dokter verdiep ik me dan ook altijd in de Quest en als het spreekuur uitloopt betekent dat minimaal 4 antwoorden op lastige vragen rijker!

Op sommige vragen wil je gewoon geen antwoord geven

Nu dacht ik altijd op alle vragen een antwoord te moeten hebben. Hoe veel ik ook las, met mensen sprak of me verdiepte… er zijn ook altijd nog vragen waar je op dat moment gewoon even geen antwoord op wil geven. ‘Mam, hoe worden kinderen geboren?’ En natuurlijk komt die vraag als je net in de rij staat bij de kassa, je met een hoofd als een tomaat staat te stuntelen en iedereen je gniffelend aankijkt, nieuwsgierig hoe je dit gaat oplossen. Op zo’n moment wil je zeggen: ‘vraag dat vanavond maar aan je vader’.

Inmiddels heb ik wel geleerd slimmer om te gaan met al die moeilijke vragen. Het worden er immers steeds meer naarmate ze ouder worden en makkelijker worden ze al helemaal niet. Als ik even geen antwoord weet, dan zeg ik: ‘Stel die vraag vanavond nog even een keer, ik heb mijn aandacht er nu niet helemaal bij’. Werkt altijd!

Voorheen ging ik dan snel op het internet op zoek naar het antwoord op die moeilijke vraag. Inmiddels weet ik dat ze die avond helemaal niet meer terugkomen op die vraag. Ze zijn ‘m allang vergeten. Met een beetje pech komen ze dan wel weer met een andere lastige vraag, maar daarvoor gebruik ik hetzelfde trucje.

Ik duik weer even het internet op om uit te zoeken of vogels ook verkouden kunnen worden…
  • 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.