• Mail: info@veertienkusjes.nl

Volwassenen

Een kleine greep uit mijn persoonlijke favoriete boeken en films. Lekker lezen, herkenning, maar ook tips en trucs. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving.
Wij horen graag wat jouw favorieten zijn. Stuur een berichtje naar info@veertienkusjes.nl

Gisteren was alles nog goed

Gisteren was alles nog goed – Petra van Rij – EAN / ISBN 9046812235
Ontroerend én positief verhaal van de jonge vrouw wier man verongelukte tijdens de Volvo Ocean Race.

Je mag me altijd bellen

Je mag mij altijd bellen – Karin Kuiper – EAN / ISBN 9020978217
In dit boek vertelt Karin Kuiper over de eerste 1001 dagen na de dood van ‘haar betere ik’, haar man (en schrijver)Karel Glastra van Loon… Op zijn veel te vroege dood volgde een periode van vallen en opstaan, waarin het verlies als zoutzuur doorvrat. Plotseling behoorde Karin tot dat lastige volkje van weduwen en weduwnaars. Zonder hulp van anderen redt niemand het, maar toch stond bovenaan haar ergernissenlijst het goedbedoelde zinnetje ‘Je mag me altijd bellen’. Want hoewelgemeend ook, dit is ‘hulp’ die je met lege handen achterlaat… Omdat je in je diepste wanhoop niet wilt bellen en niet kán bellen, omdat je slechts denkt: Nee, het gaat niet! Zij moeten mij bellen! Het duurde honderden dagen, maar uiteindelijk volgde er een periode waarin ze terugveerde en haar levenslust hervond. Je mag mij altijd bellen is een boek voor lotgenoten én hun omstanders

Wat kan ik voor je doen?

Je kunt helpen door er te ‘zijn’
Een praktische handleiding voor iedereen die in zijn omgeving te maken heeft met mensen in de rouw. Zonder hulp redt niemand het, maar welke hulp kun je bieden?
Karin Kuiper verzamelde een boekje vol tips. Het zijn adviezen van lotgenoten en ervaringsdeskundigen die duidelijk maken wat je kunt betekenen voor mensen die rouwen.

Tranenpotjes en geluksarmbandjes

Tranenpotjes en geluksarmbandjes – Karin Kuiper – EAN / ISBN 9089894330
Na het verschijnen van Je mag me altijd bellen vroegen mensen Karin Kuiper vaak: Hoe gaat het nu met de kinderen? Hoe gaan zij om met de dood van hun vader? Een vraag die niet eenvoudig te beantwoorden is. Net als volwassenen rouwen kinderen om het verlies van iemand die hun lief was, maar zij gaan op geheel eigen wijze om met de complexe gevoelens en emoties die ze tegenkomen. Dit boek laat zien hoe je kinderen in dit proces kunt begeleiden en ondersteunen. Tranenpotjes en geluksarmbanden schreef zij samen met haar drie kinderen. In verhalen, gesprekken, anekdoten en tekeningen geeft het een persoonlijk en hoopgevend beeld van hoe je kinderen – soms met wat extra hulp van buiten – kunt helpen hun eigen weg te vinden en zich aan te passen aan het leven zonder de lijfelijk aanwezige dierbare. Het is een boek voor lotgenoten, vriendjes en vriendinnetjes, familieleden en omstanders.

Toen ik je zag

Toen ik je zag – Isa Hoes – EAN / ISBN 9047203143
In ‘Toen ik je zag’ schrijft actrice Isa Hoes over haar leven met Antonie Kamerling. Zij ontmoeten elkaar tijdens de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden en worden verliefd. Voor de buitenwereld zijn zij een stralend stel, maar in werkelijkheid kampt Antonie Kamerling steeds vaker met depressies. Isa probeert haar gezin bij elkaar te houden, tot Antonie op 6 oktober 2010 besluit zelfmoord te plegen.
‘Toen ik je zag’ kwam direct na verschijnen op 1 binnen in de Bestseller Top 60 en heeft daar wekenlang in gestaan. Binnen twee maanden werden meer dan 100.000 boeken verkocht. Isa Hoes schreef naar aanleiding van de overweldigende stroom reacties een nawoord bij haar boek.

Safe Haven (film) uit 2013

Save Haven 2013
De jonge, mooie en mysterieuze Katie (Julianne Hough) probeert een nieuw leven op te bouwen in een klein Amerikaans stadje met een hechte gemeenschap. Door haar verleden is het voor Katie een hele stap om mensen te vertrouwen. Maar als ze de aantrekkelijke Alex (Josh Duhamel) ontmoet, een weduwnaar met twee jonge kinderen, verandert alles. Voorzichtig laat ze de liefde toe en wordt ze verliefd op Alex. Maar dan komen er geheimen naar boven, die haar hele leven weer op z’n kop zetten. Katie moet vertrouwen op de kracht van de liefde en wordt genoodzaakt bepaalde keuzes te maken.