• Mail: info@veertienkusjes.nl

Vakantie – een goed begin is het halve werk

1024 769 Veertienkusjes

Ik leg de laatste tas in de achterbak en loop weer naar binnen. Ik ben klaar! Nog een hele dag te gaan en ik ben gewoon klaar. Ik ga aan tafel zitten en kijk vol ongeloof naar mijn checklist. Ik ben echt niets vergeten!

We kunnen gaan

Een half uur lig ik in de bank te kijken naar een film. Ik heb werkelijk geen idee waar de film over gaat. Ik ben hier gewoon niet zo goed in en besluit daarom nog even de laatste was weg te werken, te dweilen en de bedden te verschonen.

De auto zit vol, checklist helemaal afgestreept, briefje klaargelegd voor Charlotte die de komende weken in mijn huis is en de buren geïnstrueerd. We kunnen gaan. De eerste paar kilometer schik ik nog een keer of honderd en heeft Stijn, die naast me zit, spijt van zijn keuze om voorin te komen zitten. “Stijn, kijk even in mijn tas. Zit mijn creditcard erin?”

Bij Utrecht ligt Isa te slapen, speelt Stijn een spelletje en ben ik heerlijk aan het toeren. Kijk mij nou eens gaan! Tent en kids mee en we rijden gewoon naar Italië!!

Ik voel me top!

De weg ken ik op mijn duimpje van al die weekendjes wintersport met Remco. Ik ben dan ook binnen no-time bij Frankfurt. Ik zou moeten stoppen, maar ik voel me nog zo top! De kids lijken het ook nog niet zat te zijn. Ik ga door. Er komt echt wel een moment dat ik moe ga worden of niet meer scherp ben.

Als ik bijna bij Wertheim ben besluit ik toch maar te stoppen. Ik voel me nog steeds top, maar stoppen is de beste beslissing nu.

Niets kan deze vakantie nog verpesten

Om 16.00 uur zijn we nog een half uurtje van onze tussenovernachting verwijderd.

Dan krijg ik een telefoontje. “Niet schrikken. Wij zijn er en het hotel is dicht” Het is Trudi en zij zijn net aangekomen bij het hotel. De eigenaresse blijkt te zijn overleden.

Normaal gesproken zou ik in de stress schieten. Nu ben ik blij dat het nog zo vroeg is. Ik ben ervan overtuigd dat we nog wel iets anders vinden. Even denk ik er zelfs over om nog even door te rijden, maar na overleg met mijn vader blijken er nog voldoende hotels in de omgeving.

Het blijkt achteraf helemaal niet zo’n tegenslag. We hebben een prachtig hotel in een nog veel mooier dorp. Precies zoals je Oostenrijk in de zomer voorstelt.

Morgen nog vier uurtjes. Als dit een voorbode is voor de vakantie, dan wordt het gegarandeerd een geslaagde vakantie!  • 2
1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.