• Mail: info@veertienkusjes.nl

Totale ontspanning

800 598 Veertienkusjes

Voor mijn verjaardag kreeg ik een bon voor een behandeling bij de schoonheidssalon Deborah. De afgelopen tijd was ik daar regelmatig te vinden voor die pijnlijke laserbehandeling, maar met resultaat!!!! Nu was het tijd voor ontspanning en liet ik mij afgelopen woensdag eens lekker in de watten leggen.
Wat een goeie timing, want na zo’n hectische week van avondvierdaagse, trouwdag en geboortedag van Dennis was ik wel toe aan een beetje ontspanning.
Ik installeerde mij in de behandelstoel en werd helemaal in de watten gelegd met een warme deken. De ruimte alleen al zorgt voor een stukje ontspanning. Heerlijke muziek op de achtergrond. Ik was er klaar voor.
De manier waarop de reinigingsmelk, peeling en masker werden aangebracht zorgde voor complete ontspanning. Aanraking doet toch wel iets met je. Toch kon ik me op dat moment nog niet helemaal ontspannen. Er is zoveel gebeurd de afgelopen tijd en mijn gedachten gingen alle kanten op. Ik probeerde mij te focussen, maar tussendoor dwaalden mijn gedachten weer af naar verdriet, dan weer naar angst. Alsof Debby het aanvoelde vroeg ze naar mijn vakantieplannen. Ja! Daar wilde ik wel heen met mijn gedachten. Ik vertelde over mijn avontuur. Dat ik naar Frankrijk ga, alleen met mijn kinderen in mijn nieuwe tent. Ja, vakantie! Daar kijk ik naar uit. Het praten over de vakantie maakte me blij. Heerlijk!
Het was tijd voor de massage. Het was stil en ik voelde me steeds verder in ontspanning raken. Met de ontspanning kwamen daar ineens de tranen. Ik werd er door overvallen. Ik probeerde ze nog tegen te houden, maar dat lukte niet. Ik voelde me zo rustig en even een moment geen gedachten, alleen maar de zachte aanraking en de gespannen spieren die even mochten rusten…
Ik dender ook maar door. Altijd maar aan het rennen en vliegen. Overeind blijven. Al zo lang op de toppen van mijn kunnen aan het leven.
Ik ga weleens naar de sauna of lekker een avondje over het strand wandelen, maar helemaal ontspannen is dan lastig. Er zijn altijd die gedachten. Vandaag niet. Vandaag merkte ik dat ik me er helemaal aan over kon geven.
Nadat ik een paar tranen had gelaten raapte ik mezelf weer op en ging ik weer in een modus waar ik me zo vertrouwd mee voel. Gespannen en met een lach op mijn gezicht. Het gaat goed, ik red het allemaal wel. Opgeheven hoofd en schouders naar achteren. En na deze behandeling helemaal. Debby maakte me op en ik verliet de salon met een grote glimlach op mijn gezicht. Ik kon de hele wereld weer aan.
Maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. Die ontspanning moet ik toch wat vaker opzoeken. Het is goed voor me. Dit ga ik mezelf vaker gunnen!
Bedankt Debby, voor een heerlijke ochtend!

  • 0
1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.