• Mail: info@veertienkusjes.nl

Tijd voor een date!

620 330 Veertienkusjes

Voordat ik Dennis leerde kennen ging ik elk weekend stappen. En soms begon mijn weekend al op donderdag en was ik vier dagen lang te vinden in de leukste kroegen, discotheken en op plekken waar veel mensen waren. Ik leerde nieuwe mensen kennen, gierde van het lachen met mijn vriendinnen, af en toe een flirt met een leuke jongen en soms werden er telefoonnummers uitgewisseld. Doordeweeks was ik dan druk aan het sms-en met die leuke jongen die ik leerde kennen in de kroeg. Soms wekenlang en soms kwam ik er de volgende dag al achter dat het helemaal niets bleek te zijn. Dan gingen we gewoon weer verder en stond ik het weekend daarop weer te dansen in de kroeg met mijn vrijgezellen vriendinnen. Zo ging dat en volgens mij gaat dat nog steeds zo op die leeftijd.

Nu ben ik 36 jaar en werkt het niet meer zo dat je ieder weekend in de kroeg zit. Een tijdje geleden besloot ik nog eens een avondje naar de kroeg te gaan. Dit keer was ik de enige vrijgezellen vriendin. En mijn gevoel werd bevestigd. Om mij heen wemelde het van de 18-jarige meiden op zoek naar een leuke flirt. Ik moest er om lachen. Helemaal opgedirkt en met de nieuwste kleding stonden ze daar de aandacht te trekken. Triest! Deed ik dat vroeger ook zo? Ik dacht even aan Isa. Ze is nu 10, maar over een aantal jaar staat zij er ook zo bij… Nog maar even niet aan denken.

We besloten de kroeg met al die 18-jarigen te verruilen voor een kroeg met wat ouder publiek. We dronken wat wijntjes, dansten wat en hadden af en toe even een leuk gesprek met een mede-kroegganger. Ik had een leuk gesprek met een man van mijn leeftijd. De hele avond leuke gesprekken en elkaar wat beter leren kennen. Aan het einde van de avond kwam het gesprek op het onderwerp kinderen en vertelde hij dat hij een lieve vrouw en twee kinderen thuis had zitten. Domper!!! Ik zou bijna zeggen: hele avond naar de maan, maar ik had een leuke avond gehad.

En hoewel iedereen zegt: ‘Er komt vanzelf iemand op je pad’, werkt het dus niet op deze manier. Ik ga niet meer iedere week naar de kroeg en op zaterdagavond op de bank kom ik ze niet tegen. Ik besloot dan ook maar eens gebruik te maken van die datingsites. Tinder, Badoo, Lexa, Relatieplanet. Man, het vinden van de juiste datingsite was al een opgave. Dan had ik het nog niet over het aanmaken van een profiel. Foto’s, een leuke, pakkende tekst. Het is allemaal nog niet zo makkelijk als je denkt. Er gaat een wereld voor me open.

Ik had de kids op bed gelegd en ik ging er eens voor zitten. Badoo, ik kon precies zien welke mannen er in de buurt op zoek zijn. Spannend, want wat als je nou eens een bekende tegenkomt? Ik kon precies zien wie mijn profiel bezocht en diezelfde avond had ik een aantal likes binnen. Leuk, dacht ik! Maar, de gesprekken… Wat een domper! Het lijkt wel of al die mannen op Badoo maar op 1 ding uit zijn. Verder… Op Tinder. Leuk! Je praat alleen met mannen waar je een match mee hebt. Gegarandeerd een leuke avond. Voor ik er erg in had was het alweer 23.00 uur en zat ik middenin een leuk gesprek.

Inmiddels heb ik wat dates achter de rug en is er zelfs een korte relatie uit voortgekomen. Het werkt dus echt! En als je 36 jaar bent en niet meer iedere week in de kroeg zit, is dit wel een ideale manier om leuke contacten op te doen en wellicht weer eens een leuke date te scoren.
En zeg nou zelf? Wie vind zijn ideale partner nou bij de groente in de supermarkt?

Ik ga het avontuur maar weer eens aan. Al is het alleen om de leuke gesprekken en de spanning voor een date. Een beetje aandacht is toch iets waar iedereen naar verlangt. En stiekem hoop ik toch nog dat die ene… die ene ware Jacob voorbij komt en mij dat warme gevoel geeft en mij laat stralen. Ik wil wel weer eens hopeloos verliefd worden. Ik vermoed zomaar dat dit onderwerp nog wel wat leuke blogs gaat opleveren.

Dus, lieve vriendinnen… als ik de komende tijd wat minder van me laat horen en niet zo goed bereikbaar ben.. dan weten jullie genoeg. Maar niet getreurd, ik zal jullie voorzien van verhalen over leuke mannen en dates!

  • 1
3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.