• Mail: info@veertienkusjes.nl

Tatoeage – zelfs mijn moeder vindt ‘m mooi

800 800 Veertienkusjes

Het was zondagochtend, mijn vaste tv-ochtend. De rest van de week sta ik de tv af voor de Teletubbies, Zappelin, Spangas et cetera, maar zondagochtend ben ik aan de beurt. Eigen Huis en Tuin, mijn absolute favoriet! Daarna kijk ik meestal met een half oog naar meer woon en beautyprogramma’s terwijl ik verbouwplannen maak die nooit van de grond komen. Inspiratie genoeg na zo’n programma.

Terwijl ik een slok koffie nam en in mijn hoofd plannen maakte voor het opknappen van de hal, zag ik een paar prachtige tatoeages voorbij komen in één van de beautyprogramma’s. Natuurlijk zijn tatoeages op van die mooie zachte voeten met nog mooier gelakte teennagels altijd heel mooi, maar ik was verkocht. Ik wil een tatoeage!

“Ik wil een tatoeage!”

Ik zag Dennis lachend kijken. Hij dacht waarschijnlijk dat het wel weer zou overwaaien. Dat gebeurde meestal, dus die gedachte was niet eens zo gek. Ik ben impulsief en ik kan heel enthousiast reageren, even later nadenken en dan beseffen dat het toch niet zo slim was.

Nu was ik na een maand nog steeds overtuigd. Ik wil een tatoeage! Ik moest alleen nog even verzinnen wat ik wilde en waar.

Maar, die keuzes….

Ik zocht urenlang op internet naar mooie tatoeages. De één nog mooier dan de ander. Pinterest was mijn absolute favoriet. Prachtige bloemen en vormen. Duizenden voorbeelden van prachtige tatoeages. Die keuzes he? Daar gaat het bij mij mis. Inmiddels wist ik dat ik ‘m op mijn voet wilde hebben, maar wat?

Ruim een jaar later zat ik nog steeds met regelmaat op internet te zoeken naar mooie tatoeages. Dennis wist dat het nooit tot het plaatsen van een tatoeage ging komen op deze manier en stelde voor om een afspraak te maken. Ik zou een tatoeage laten ontwerpen. Eenmaal die beslissing genomen wilde ik gelijk! Nu, nu, nu, nu! Ik had geluk. Er was vanmiddag nog ruimte en als ik het ontwerp mooi vond kon ik ‘m gelijk laten plaatsen.

Die lege plek was voor hem

Na een tijdje praten begon ze te tekenen. Ik wilde de namen van mijn kinderen erin verwerkt. Terwijl ik nog even zocht naar mooie lettertypen had zij de mooiste tatoeage gemaakt. Er was nog een lege plek en ze vroeg me of ze daar nog een bloem moest tekenen. Ik keek Dennis aan en gelijk wist ik wat daar moest komen te staan. Maak daar maar een letter D. Ik zag een glimlach op zijn gezicht verschijnen. Hij werd nog mooier dan ik me had kunnen voorstellen.

Aan het einde van de middag had ik een tatoeage op mijn voet. Het was winter, maar ik liep zowat de hele dag op mijn blote voeten door het huis. Ik kon niet wachten tot de zomer kwam en ik mijn slippers aan kon naar buiten. Iedereen mijn mooie tatoeage laten zien.

Ze vond ‘m echt mooi!

Moeders zijn altijd terughoudend als het om tatoeages gaat. Althans, de meeste en zeker die van mij. Dat dacht ik. Inderdaad, toen ik haar over de plannen vertelde reageerde ze niet zo impulsief als ik deed. Dat had ik duidelijk van mijn vader. Toen ik het resultaat aan haar liet zien, toch wel een beetje bang voor haar reactie, reageerde ze heel enthousiast. Wauw, Es die is echt heeeeeeeel mooi. Hmmmm, had ik dat enthousiasme dan toch van haar???

In de weken die volgde kwam er regelmatig een bekende van mijn moeder naar me toe. ‘Mag ik je tatoeage even zien? Je moeder vertelde me hoe mooi hij is geworden’. Ze vond ‘m dus echt mooi!

En al die mensen met meerdere tatoeages hadden gelijk….. als je er eenmaal ééntje hebt, dan wil je meer. Ook ik. Een half jaar later liet ik een nog mooiere tatoeage zetten. Dit werd eentje met een verhaal, een heel bijzonder verhaal… Binnenkort het vervolg.

 
  • 3
2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.