• Mail: info@veertienkusjes.nl

Ruimte voor een extra stoel

800 533 Veertienkusjes
Afgelopen vrijdag stapten Mariska en Sander in het huwelijksbootje en was ik uitgenodigd om het feest in Maarssen bij te wonen.
De plannen om te gaan trouwen kwamen niet als verassing. Je zag gelijk dat de liefde eraf spat bij die twee en dat trouwen een logische volgende stap was.

 

sander-en-mariska

Mariska en Aarnout

Mariska kende ik al een aantal jaren. Ze was getrouwd met één van Dennis zijn vrienden, Aarnout. Aarnout woonde ook in Leerdam en toen wij gingen verhuizen nam Aarnout het appartement van ons over. Het was ook in die periode dat hij Mariska leerde kennen. Een geweldig stel samen. Aarnout zijn passie voor auto’s deelde hij met Mariska. Het was dan ook niet gek dat Mariska op een dag met een rode Alfa Romeo thuiskwam. Ze waren perfect samen. Ze kochten een huis in Soesterberg en gingen trouwen.

Toen sloeg het noodlot toe. Bij Aarnout werd een melanoom ontdekt en na een maandenlange strijd overleed hij in december 2011. Bij de vriendengroep sloeg dit nieuws in als een bom. We hadden allemaal nog persoonlijk afscheid mogen nemen. Iets dat ik nooit meer zal vergeten en waar ik Aarnout en Mariska nog altijd dankbaar voor ben.

Mariska en Sander

Ik hoef vast niet te vertellen hoe zwaar het voor Mariska moet zijn geweest. Gelukkig was daar Sander. Hij was er voor Mariska en al snel bloeide er meer op dan alleen een hechte vriendschap. Sander toverde weer een glimlach op Mariska haar gezicht, waarachter nog een groot verdriet schuilde. Ook dat mocht er zijn en Sander accepteerde dat Mariska de rest van haar leven van twee mannen zal houden.

De eerste ontmoeting met Sander was bij vrienden thuis. Vrienden van Dennis die hij al zijn hele leven kende. Eens in de zoveel tijd komen we bij elkaar, inmiddels ook met aanhang, drinken en eten we wat en kletsen we over ‘toen’. Een bijzonder moeilijke opgave moet dit zijn geweest voor Sander. Er was immers nog groot verdriet in de vriendengroep. Sander werd met open armen ontvangen. Iedereen zag ook wel dat Mariska straalde en na alles wat ze had meegemaakt was het fijn om haar weer zo gelukkig te zien. Aarnout zou niet anders hebben gewild. Het was ook niet moeilijk om Sander in je hart te sluiten. Zo respectvol hij altijd is geweest over Aarnout, geïnteresseerd in wie hij was als persoon en er was altijd ruimte voor het verdriet.

Ruimte voor een nieuwe stoel

Afgelopen vrijdag was het zover. Voor Sander de eerste keer, voor Mariska de tweede mooiste dag van haar leven. Sander en Mariska gaven elkaar het ja-woord.

Een bijzondere avond, want niet alleen de ouders van Sander en Mariska mochten hiervan getuige zijn. Ook de ouders van Aarnout waren er om dit geluk te delen. Ook wij, de vrienden van Dennis en Aarnout, mochten aanwezig zijn. Het voelde bijna als een reünie en er werden al snel herinneringen en anekdotes opgehaald bij de bar. Het was juist ook op dat moment dat ik zowel Dennis als Aarnout miste. Zij hadden tussen ons in aan de bar gestaan. Aarnout had Dennis waarschijnlijk in geuren en kleuren verteld wat voor mooie en snelle auto Sander en Mariska hadden uitgezocht.

Het gemis van de twee vrienden in de groep zal altijd blijven bestaan. Die twee lege plekken aan die lange tafel. Toch is de tafel groot genoeg en is er ruimte voor nieuwe vriendschappen. Sander, je hoorde er al een tijdje tussen. Die extra stoel is voor jou, naast Mariska. Welkom!

sander-en-mariska-2
  • 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.