• Mail: info@veertienkusjes.nl

Rennen! Anders doet het zeer… deel 1

800 800 Veertienkusjes

Dit weekend is het zover. De kinderen gaan logeren en ik mag mijn moederrol even voor twee dagen in de kast stoppen.

Me-time

Zoals altijd ben ik allerlei dingen aan het regelen. Ik check de partyagenda of er ergens een leuk festival is, vraag mijn vrienden of ze wat leuks willen doen en op internet speur ik naar een leuk hotelletje.

Weer die verdomde onrust! Ik wil van alles, kan niet kiezen en in plaats van rust voel ik enorme druk. Het weekend staat voor de deur en ik heb nog niets geregeld.

Midden in de nacht schiet ik wakker. Ik weet het! Ik ga een hotelletje boeken bij een wellness, ik ga wandelen en ik ga het heel weekend alleen weg. Lezen, werken aan mijn boek en vooral zwaar relaxen. Yes! Ik ben gewoon zelf onder de indruk van mijn briljante plan en met een grote glimlach val ik weer in slaap.

De volgende dag is mijn enthousiasme al een beetje weg geëbd. Ga ik dit echt doen? Moet ik toch niet gewoon een vriendin meenemen?

Texel of Zeeland?

Twee dagen voor vertrek start ik mijn zoektocht naar een hotel. Wellness of zo’n leuk huisje aan het strand? Texel, ja! Texel is ook leuk! Of Zeeland? Daar ben ik nog nooit geweest. Een vriend vertelde over Bussloo. Ja! Daar ga ik heen. Alle opties tollen in mijn hoofd. Aaaarrrrgggghh! Ik klap de laptop dicht en besluit later verder te zoeken.

Die nacht word ik een aantal keer wakker. Ik zou moeten uitkijken naar het weekend, maar op dit moment vind ik het allesbehalve relaxed. Even schiet het zelfs door mijn hoofd om de boel af te blazen en gewoon iets leuks met de kinderen te gaan doen.

Als ik de volgende ochtend de laptop openklap verschijnt Bussloo weer op mijn scherm. Ik bekijk de foto’s, lees de recensies en ben overtuigd. Ik gun mezelf geen tijd om te twijfelen en pak inmiddels mijn telefoon.

“Ik zou graag een hotelkamer voor 1 persoon reserveren morgen”.

“Vol zegt u?” Paniek en zware teleurstelling. En nu? Het hele circus herhaalt zich weer van voor af aan. Texel, strandhuisje, Wellness, Zeeland…

Het idee van een wellness met hotel spreekt met toch het meeste aan. Regelmatig ga ik naar Fort Resort Beemster en ik zal laatst dat ze ook hotelkamers hebben. Overdag lekker wandelen over het strand, dan spullen pakken en naar de Beemster rijden. Tot laat in de avond in de sauna en de volgende dag gewoon weer. Top idee! Gelijk bellen maar weer.

Vol? Neeeeeee!!!

Even wil ik de handdoek in de ring gooien. Waarom zou ik dan zo nodig alleen weg moeten? Ik kan ook nog gewoon met de kinderen op pad gaan.

Doe het nou gewoon

Omdat ik met mijn grote mond wat mensen om mij heen heb verteld over mijn plan alleen weg te gaan, proberen zij mij ervan te weerhouden om de handdoek in de ring te gooien. “Es, dit is goed voor je. Doe het nou gewoon.”

Als ik na ruim een uur niets heb gevonden omdat ik gewoon niet kan kiezen klap ik wederom de laptop dicht. Zwaar geïrriteerd dit keer.
Ik reserveer een saunabezoek bij Fort Resort Beemster voor 1 persoon en blijf bij mijn plan. Ik ga wandelen, spullen pakken en naar de wellness in de Beemster. Daarna, dan rij ik gewoon lekker terug naar huis en slaap ik in mijn eigen bed. Zo! Geregeld!

Tevreden knik ik. “Ja, zo ga ik het doen”. Nog één nachtje slapen… Helemaal alleen… een heel weekend helemaal alleen…

Wil je weten hoe mijn weekend er uiteindelijk uitzag? Lees dan morgen Deel 2 van “Rennen, want anders doet het zeer”  • 3
1 comment
  • Judith Burink
    REPLY

    Lieve Esther zo gaat dat inderdaad! De onrust (h)erkennen en dan gebeurt er vast wel iets, en dat zou zomaar dan het ultieme ‘vrije’ weekend kunnen zijn … of niet 😉 . Volgens mij zit de ‘vrijheid’ in ons zelf en niet in de invulling , maar O wat is dat toch lastig 😙

Leave a Reply

Your email address will not be published.