• Mail: info@veertienkusjes.nl

Mijn puber gaat me voorbij!

800 800 Veertienkusjes

Met de tandenborstel in mijn handen probeer ik intussen nog even de spiegel schoon te maken. Mijn gedachten dwalen af naar allerlei andere huishoudelijke klusjes die ik nog moet doen. Isa drentelt om me heen zoals ze regelmatig doet. Ze rommelt wat in de lade van het badkamermeubel. Ze bewonderd graag mijn make-up collectie.

Mijn wat???

’Mam, mag ik jouw consealer lenen?’ Mijn gedachten zijn heel ergens anders en automatisch mompel ik wat onverstaanbaars terug. Een paar minuten later dringt tot me door wat ze me vroeg. ‘Consealer??’ Ik kijk haar vragend aan. ‘Consealer? Mis ik iets? Wat is consealer?’ Zuchtend kijkt ze me aan. ‘Ja, je consealer. Ik heb zo’n lelijk rood plekje op mijn wang.’ ‘Consealer? Isa, wat is een consealer en waarom weet jij wat dat is en ik niet? Heb ik überhaupt wel een consealer? ‘Maaahaaaam!’ Zuchtend loopt ze de badkamer uit.

Verbaasd blijf ik achter. Als ik klaar ben met mijn tandenpoetsen duik ik achter de computer en typ ‘consealer’ in op Google. Ik kom op allerlei beautypagina’s en er verschijnen diverse beautyvlogs. Oh, is dat consealer… Weer wat geleerd. Nog steeds ben ik een beetje verbaasd over het feit dat mijn dochter mij zojuist heeft geleerd wat een consealer is.

Ik had me toch goed voorbereid?

Tien minuten later sta ik mij op te maken en gooit Isa weer met een term die ik niet ken. ‘Mam, je zou eens een crease moeten aanbrengen, dat zou je mooi staan.’ ‘Serieus??? Een crease?’

Ik dacht echt dat ik hier wel op voorbereid zou zijn. Ik had me onlangs nog helemaal verdiept in de puberfase. De verandering van het lichaam, de weerwoord-fase en de emoties. Hoe kon ik denken dat dit een makkie zou worden? Door de komst van social media is ook opvoeden veranderd. Ik hou dit niet meer bij. De meiden van tegenwoorden bekijken vlogs op youtube en leren van alles over mode, beauty en lifestyle. Ze doen challenges en leren hoe je moet vloggen.

Niets anders dan vloggen

Afgelopen kerst kreeg Isa een iPod. Vanaf dat moment bekijkt ze niet alleen vlogs, maar is ze ook zelf druk aan het vloggen. Ze maakt ‘morning routines’ (ook dat moest ik eerst Googelen) en filmt challenges met haar vriendinnen. Een hele nieuwe wereld. Ik kon niet anders dan hierin meegaan en me erin verdiepen.

De hele vakantie liep ze rond met een selfiestick en haar iPod. Terwijl ik zelf filmpjes maakte tijdens het skiën, filmde zij het appartement, de wandeling naar het restaurant en het uitzoeken van haar kleding. Ik moest niet proberen om haar kamer binnen te komen tijdens het vloggen, want dan had ik alles verpest. Haar leven was geruïneerd want ik had haar vlog, die ze net op dat moment aan het opnemen was, verpest.

Ik stond erbij en ik keek ernaar

We maakten samen een Youtube-account aan en ik leerde haar de video’s te monteren in IMovie. Althans, ik dacht dat ik haar dat zou uitleggen. Na vijf minuten nam ze de laptop over en ging ze zelf aan de slag. Na wat klikken hier en daar was haar vlog klaar en leerde ze mij een paar handige functies in het programma. Met open mond stond ik te kijken hoe zij in korte tijd het programma onder de knie had.

Ik legde me erbij neer. Hier kon ik me niet tegen wapenen. Mijn puber gaat me voorbij en ik moet me daarbij neerleggen.

Bekijk hier de weekvlog van Isa:

https://youtu.be/JCcVjC8GXwo

Isa heeft ook een instagram account. Volg je haar?

 
  • 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.