• Mail: info@veertienkusjes.nl

Poppetie, Bluffie en Schaapie horen bij ons gezin.

800 600 Veertienkusjes
Het was bedtijd en voor de zoveelste keer waren we bluffie kwijt. Het hele huis stond op z’n kop. De kussens werden van de bank gehaald, de tafel werd verschoven, de wasmand werd doorzocht, het beddengoed afgehaald, nergens te vinden! Ik belde oma om te vragen of zij Bluffie ergens had gezien. Ook bij oma werd het hele huis op z’n kop gezet. Iedereen was in touw om Bluffie te zoeken…

bluffie
Ik had het al zo vaak gezien bij die kersverse ouders. Allemaal kochten ze een knuffeltje of een doekje voor hun baby en na drie maanden konden ze niet meer zonder. Dat knuffeltje moest overal mee naar toe en zoon of dochterlief sliep niet meer zonder dat ene lievelingsknuffeltje. Dat ging ons niet gebeuren!

Al na een paar maanden kreeg ik in de gaten dat Isa een voorkeur begon te krijgen voor een zacht knuffeltje. Ik struinde het internet af op zoek naar hetzelfde knuffeltje en kocht deze nog 3 keer. Dit ging mij niet gebeuren. Eentje bij oma, eentje in de auto, eentje in haar bedje en eentje in de box. Ik was op alles voorbereid… althans, dat dacht ik!

Waar is poppetie?

Dat knuffeltje in haar bed had al snel haar voorkeur. Er zat een bepaald luchtje aan en in één van de hoekjes zat een flubbertje. Tja, daar kunnen al die andere poppetjes niet tegenop en dus had ook onze dochter een lievelingsknuffeltje.

In het begin ging ‘poppetie’ nog overal mee naartoe. Ik was duidelijk nog niet helemaal voorbereid op een zoekdrama. Terwijl ik andere moeders uitlachte omdat ze er waren ingetuind en hun kind één lievelingsdoekje had, lachten ze mij uit omdat ik dat lievelingsknuffeltje ook nog eens overal mee naartoe nam. Ik keek dan ook continue in de wandelwagen of ‘poppetie’ nog wel aanwezig was.

Het was een prachtige zomerse dag en ik besloot een stuk te gaan fietsen. Isa voorin het zitje, poppetie geklemd in haar knuisjes, niets kon onze middag nog verpesten. Ze vond het heerlijk en gierde het uit op de fiets. Ik besloot nog een extra rondje te doen. Om me heen stond alles in bloei en ook ik genoot van deze zomerse fietstocht. Na een uur fietsen zag ik haar hoofdje naar beneden hangen. Het was nu echt tijd om naar huis te gaan voor haar middagslaapje. Bij die gedachte keek ik naar haar handjes…. Whaaaaattttt!!!! ‘Poppetie!’. ‘Waar is poppetie?’, vroeg ik aan Isa. Ze keek me alleen maar met een grote glimlach aan. Paniek!!!

Ik tuinde er weer opnieuw in…

Ik probeerde Isa in bed te leggen met één van de vele reserve poppeties. No way! Daar trapte ze niet in. Ze wilde ‘poppetie’ en het was wel duidelijk dat ze niet eerder ging slapen voordat ze haar lievelingspoppetje had. De buurvrouw paste even op terwijl ik de complete route weer afging. Nu een stuk minder genietend. Uiteindelijk vond ik poppetie langs de rand van het fietspad. Ik huilde van geluk!

Stijn werd geboren en je zou denken dat ik ervan had geleerd. Hoe ging dat gezegde ook al weer? ‘Een ezel stoot zich geen tweede keer aan dezelfde steen?’ Nou, ik tuinde er weer helemaal in hoor! Ook Stijn had een lievelingsknuffeltje. Schaapie. En terwijl Stijn en Schaapie onafscheidelijk waren, kreeg Isa er nog een lievelingsknuffeltje bij. ‘Bluffie’, een zacht, schattig hondje.

schaapie
Vanaf dat moment waren ze onafscheidelijk

Dennis lag in de woonkamer en die ochtend hadden we afscheid van hem genomen. Hij werd in slaap gehouden zodat hij rustig en zonder pijn kon sterven. Die middag stonden de kinderen met hun lievelingsknuffeltje in hun armen geklemd naast het bed. Isa legde ‘Bluffie’ in zijn nek en Stijn deed hetzelfde met ‘Schaapie’. Die avond sliepen ze voor het eerst zonder lievelingsknuffeltje. En zonder moeite dit keer. Papa mocht met ze knuffelen. Alleen hij kreeg die privilege. De dagen die volgden lag Dennis vredig te slapen met twee zachte knuffeltjes in zijn nek.

Toen Dennis overleed en we de kist gingen sluiten namen ze de knuffeltjes weer terug.

Vanaf dat moment zijn Isa en ‘Bluffie’ en Stijn en ‘Schaapie’ onafscheidelijk. En vanaf dat moment zet ik met alle liefde het hele huis op z’n kop om Bluffie, Poppetie of Schaapie weer tevoorschijn te toveren.
  • 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.