• Mail: info@veertienkusjes.nl

Pepernoten in het zonnetje

1024 769 Veertienkusjes

Half oktober is het. Normaal gesproken betekent dat met dikke jas aan en mijn te-leuke-ik-kan-niet-wachten-tot-ik-‘m-kan-dragen-sjaal om langs de lijn van het voetbalveld staan met een beker warme koffie om de onderkoeling nog enigszins tegen te gaan.

Het zonnetje op mijn donkergrijze broek

Nu sta ik met de zonnetje in mijn rug langs het voetbalveld en smelt ik weg. Ik heb vanmorgen mijn donkergrijze spijkerbroek uit de kast getrokken. Geen verkeerde keuze voor deze tijd van het jaar dacht ik. Wie verwacht dan ook dat het 27 graden wordt.

We waren vijf minuten verder toen mijn jasje al over de reling hing en ik mijn lange haar al geïrriteerd op mijn hoofd vastzette.
Vanuit het veld keek Stijn me diep zuchtend aan. Zijn hoofd zo rood als een tomaat en zijn mouwen zo hoog mogelijk aan het oprollen.

Na de wedstrijd reed ik snel naar huis en ruilde ik mijn donkere spijkerbroek om voor een zomerjurkje. Enigszins twijfelend. Het is toch gek om op 13 oktober zo’n dun stofje om je lijf je hebben zonder kippenvel op je armen.

Waarom kopen we ze eigenlijk?

Stijn sprong onder de douche en dat was nodig ook. Het zweet stond in zijn bilnaad. Ze hadden hard moeten werken in het brandende zonnetje.

Na het douchen kwam hij aangekleed weer beneden. Terwijl ik daar nog een beetje ongemakkelijk zat in mijn zomerjurk had hij zijn nieuwe spijkerbroek aan en zijn dikke trui uit de kast getrokken.

Twee weken geleden gingen we samen op pad om een paar coole truien en vesten te kopen. Ook de spijkerbroeken waren hard aan vervanging toe. Skinny werd wel heel skinny als alles werd afgeknepen.

Hij kon natuurlijk niet wachten om ze aan te trekken. Ik herken dat gevoel. Als 8-jarig meisje ben ik ooit ook eens gaan slapen met mijn nieuwe schoenen nog aan omdat ik ze zo mooi vond. Nu moest ik hem vertellen dat die coole trui toch echt té warm was vandaag.

Boos gooide hij de trui in de hoek. “Pfff, we hadden ‘m net zo goed niet kunnen kopen als ik ‘m nooit aan kan!!!’. Uiteindelijk konden ze zich toch wel vinden in deze temperatuur. Vooral toen ik voorstelde om naar het strand te gaan. De bikini’s en zwembroeken werden in de tas gegooid en we gingen op pad.

Klaar met het zonnetje

Airco aan, zonnebril op en Mariah Carey met “All I want for Christmas is you” uit de speakers. Een statement van Isa die nu echt weleens klaar is met dit mooie weer.

Door de drukte bij de stranden kwamen we uiteindelijk terecht in het Geestmerambacht. Daar konden ze snel wennen aan het warme weer toen ze het water in konden.

Gek hoor! Daar zaten we dan op een handdoekje, 27 graden en pepernoten te eten in het zonnetje.

Maar nu zijn we toch echt klaar voor de herfst. Kaarsjes aan, mijn keke sjaal om en donkere avonden. Kom maar op! Ik kan je nu hebben!  • 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.