• Mail: info@veertienkusjes.nl

Orde op zaken stellen

800 622 Veertienkusjes

Ik ben het meest productief als mijn agenda volstaat, als ik honderd en één dingen te doen heb. Werk, fysiotherapie, 10 minuten-gesprek, verjaardagen, huiswerk en dan nog maar te zwijgen over de boodschappen, huishouden, koken et cetera. Het is juist in dat soort weken dat ik sterk in mijn schoenen sta en op volle sterkte meedraai.
Mijn ouders zijn op vakantie, geen vaste oppas op dinsdag en dus ook mijn avondje me-time. Een hoop geregel en je zult net zien dat in die weken er van alles op mijn pad komt. Therapie voor de oudste waarvoor ik al zolang op een wachtlijst sta, fysiotherapie om eindelijk eens van mijn hielspoor af te komen en de avondvierdaagse. En alles wat er nog extra bijkomt maakt me juist sterk. Ik heb het gevoel dat ik in staat ben om de hele wereld op mijn nek te nemen. Kom maar op!

Ik heb gewerkt, oppas geregeld voor de kinderen omdat ik niet om 15.15 uur op school kan staan. Daarna door naar de fysiotherapie en de kinderen ophalen van Judo. Je zou denken dat ik bij thuiskomst op de bank plof met een kop koffie, die ik al veel te lang geleden voor het laatst heb gehad. Nee hoor, ik dender door. Vaatwasser legen, stofzuiger door het huis en nog even een was in de machine. En op zulke dagen zou ik moeten kiezen voor een makkelijke maaltijd. Ik vond het wel eens tijd voor een experiment met een nieuw gerecht. Een ovenschotel waar meer dan een half uur voorbereiding aan vooraf gaat. De kinderen gaan nog even buitenspelen. De ovenschotel staat in de oven en nog gun ik mezelf geen tijd voor dat kopje koffie.

In plaats daarvan trek ik de kast open en besluit deze eens flink onder handen te nemen. Ik haal alles eruit. Kleurboeken, stiften, spelletjes, mijn administratie… Oude stiften belanden in de vuilniszak en alles wordt weer onderverdeeld in de etuis. De spelletjes worden netjes opgestapeld en mijn administratie….nou, die laat ik nog even zitten. Misschien vanavond.
Ik sluit de kast en doe ‘m weer open. Wauw, daar word je toch blij van!!! Niet verder vertellen, maar dit herhaal ik gewoon nog even drie keer omdat het zo goed voelt. Dat wauw-effect.

Vaak ben ik na het avondeten uitgeblust. Dan ploffen we met z’n drieën op de bank, kijken de kinderen wat televisie en worden mijn ogen steeds zwaarder. Ik heb nog steeds energie voor tien. De kids gaan douchen en ik maak nog even een paar keukenkastjes schoon. Weer dat wauw-gevoel als ik ze open!

Nadat ik de kinderen op bed heb gebracht plof ik dan eindelijk op de bank met mijn welverdiende bakje koffie. Moe en uitgeput zou je denken. Nee, ik zit trots en tevreden mijn kopje koffie weg te drinken en bedenk me wat ik vanavond eens zal gaan doen.

Het is dus echt waar! Een opgeruimd en schoon huis geeft energie en brengt rust. Nou ja, die rust gaat voor mij niet op, want ik krijg alleen maar meer energie om nog meer aan te pakken. Die energie is echt waar! Ik voel me tevreden en blij en kan de hele wereld aan! Hier kan geen medicijn tegenop!

  • 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.