• Mail: info@veertienkusjes.nl

Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden

640 640 Veertienkusjes

Vandaag moest ik eraan geloven. Mijn eerste laserbehandeling. Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Maar zo veel pijn! Poeh… Je moet er wat voor over hebben zeg!

Een verzorgd uiterlijk heb ik altijd wel belangrijk gevonden. Ik ging regelmatig naar de schoonheidsspecialist. Goed, niet alleen voor het uiterlijk, maar ook om even in de watten gelegd te worden. Ook kleding speelt een belangrijke rol. Toch moet ik bekennen dat ik zo nu en dan het scheren van mijn benen weleens achterwege liet. Ook liep ik regelmatig zonder make-up rond. Naarmate je langer bij elkaar bent, word je daar toch een beetje makkelijker in. In joggingbroek op het schoolplein staan ging me dan toch wel iets te ver en als we de deur uit gingen zorgde ik toch wel voor een leuk make-upje en een goeie outfit. Af en toe een paar stoppelige benen werd geloof ik wel geaccepteerd. De tijd dat je elkaar beoordeeld op uiterlijk waren we allang gepasseerd.

Nu begin ik weer helemaal van voor af aan. Ga ik niet meer de deur uit zonder make-up, is alles glad en ga ik regelmatig naar de schoonheidsspecialiste, kapper en sinds vandaag zelfs begonnen aan laserbehandelingen. Vermoeiend is het wel hoor. En het kost een fortuin! Bij elke date moest ik weer een nieuwe outfit, een knipbeurt bij de kapper en het liefst ook nog een paar oogverblindende pumps. Tja, je moet er wat voor over hebben.

Vorige week ontdekte ik mijn eerste grijze haren. Ik was in shock! Tuurlijk, ik weet ook wel dat ik niet eeuwig jong kan blijven, maar dit was toch wel even slikken. De spiegel op de vroege ochtend vermijd ik tegenwoordig ook maar. Het duurt ’s-morgens steeds langer voordat ik uit de kreukels ben. In de afgelopen jaren zijn er heel wat rimpels bijgekomen. Weer zo’n leuk bijeffect van het zijn van weduwe. Als ik het er met vriendinnen over heb zeggen ze altijd ‘ja, maar je hebt ook zoveel meegemaakt. Dat tekent je’. Het zal allemaal gerust, maar intussen voel ik me dubbel gestraft. Mijn badkamerkast staat inmiddels vol met smeersels om de schade zoveel mogelijk te beperken.

De rimpels waar ik wel trots op ben, zijn mijn lachrimpels. Daar zijn er in het afgelopen jaar weer een aantal van bijgekomen….

Nu ga ik me gauw opmaken, want ik moet de deur uit.

  • 4
1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.