• Mail: info@veertienkusjes.nl

Mannendagje

600 800 Veertienkusjes

Vandaag was een typisch mannendagje. Het begon vanmorgen met een stoeipartij met Stijn. Isa had een slaapfeestje, dus we hadden even qualitytime met z’n tweeën. Net wakker en nog half slaperig vroeg ik aan Stijn: ‘Wat wil je vanmorgen doen voordat we Isa ophalen?’ Zonder enige twijfel riep hij ‘stoeien’ en voordat ik er erg in had, had ik de eerste beuk in mijn maag te pakken. Proestend kwam ik overeind. Klaarwakker. Tijd voor revanche. Een half uur later en een paar blauwe plekken rijker kon ik aan mijn eerste bak koffie beginnen.

Het volgende mannenklusje wachtte op me. Mijn mail doet het al een paar dagen niet. Ik kan wel eindeloos meldingen wegdrukken, maar nu was het echt tijd om erin te duiken. Zo chagrijnig kan ik worden als zoiets niet werkt. Laat mij maar liever de boormachine pakken. Dat snap ik en kan ik mee uit de voeten, maar als iets niet werkt op mijn computer zit ik wel een beetje met mijn handen in het haar. Ook gewoon uit frustratie. Geen zin om erin te duiken. Ik wil gewoon even tegen iemand in huis zeggen. Wil jij even kijken? Ik denk dat ik Stijn er maar op aanstuur om zich erin te verdiepen.
Er zit niets anders op dan opnieuw instellen en hopen dat ie het dan weer doet. Dat kan ik namelijk wel! Natuurlijk doet ‘ie het daarna niet… Om te voorkomen dat mijn koffiekopje door het scherm gaat besluit ik het maar even te laten voor wat het is.

De kinderen gaan met een vriend mee naar de botenparade in de stad en ik leef me helemaal uit in de tuin. Ja, ik had er ook voor kunnen kiezen om met de nieuwste Wendy en een kop thee op de bank neer te ploffen. Tja, waarom deed ik dat eigenlijk niet? Nu stond ik als een malle al het onkruid tussen de stenen weg te schrapen. Ik had kunnen stoppen en alsnog op de bank kunnen neerploffen, maar nee hoor… Esther moet zichzelf weer eens bewijzen. Het moet af, geen half werk! Dus haal ik de Kärcher bij de overburen. Na een korte instructie, hijs ik mezelf in een oude spijkerbroek, laarzen aan en ready to go. Ik druk het handvat in van de Kärcher en word naar achteren gedrukt. Als ik de slag te pakken heb gaat het als een speer. De kracht van de Kärcher voel ik door mijn hele lijf. Heerlijk! Ik voel een soort van oerkracht. Ik voel me sterk en trots. En wat een resultaat zeg. Ik wist niet dat mijn tegels zo licht waren. Ik ben weer helemaal happy met mijn tuin.

Vandaag ga ik me bezighouden met vrouwendingen. Ik ga mijn tuin inrichten met plantjes, kaarsjes, kussens. Lekker veel roze en gezelligheid! Daarna pak ik de Wendy en een kop thee en ga ik genieten van mijn mooie tuin.

Fijne zondag!

  • 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.