• Mail: info@veertienkusjes.nl

Mam, wat kost Fifa?

800 800 Veertienkusjes

Ik zie ‘m nog zo zitten. Stoel naar de tv gedraaid, op het puntje van zijn stoel, tong een stukje uit zijn mond, hoofd schuin, tenen dubbel en met de controller in zijn handen aan een zenuwslopend spelletje Fifa.

Ik moest er altijd hard om lachen. De gekke bekken die hij altijd trok waren hilarisch. Met die gekke bekken maakte hij wel iedereen dik in. Held!!!

Wat kost Fifa?

Stijn komt thuis van het spelen bij zijn vriendje Dean. Hij rent regelrecht naar de grote kast en haalt zijn spaarpot tevoorschijn ‘Mam, wat kost Fifa?’ Bij het woordje Fifa heeft hij gelijk mijn aandacht. ‘Fifa? Waarom vraag je dat?’, vraag ik. ‘Ik heb net Fifa gespeeld en ik wil het spel ook kopen. Vet gaaf!!’, roept hij enthousiast. Ik kijk gelijk op mijn horloge. Nog 20 minuten voordat de winkels dichtgaan. Nog voordat Stijn zijn zin heeft kunnen afmaken, zitten we al in de auto.

Na 10 minuten is Stijn de trotse eigenaar van het spelletje Fifa 2017. Ik gloei van trots. Zou hij net zo goed worden als zijn vader?

Het is net of ik Dennis zie zitten

De volgende ochtend is Stijn al vroeg beneden. Ik hoor de bekende stem van Youri Mulder. Ik heb heel waren uren geluisterd naar het commentaar van Youri als Dennis weer een spelletje Fifa speelde. Meestal zat ik achter de laptop of was ik bezig met het knippen van vlaggetjes voor mijn webwinkel. Dan keek ik even op om hem te zien spelen en moest ik me echt inhouden om niet hard te lachen.

Nu zit ik aan de keukentafel en kijk ik naar Stijn. Het is net of ik Dennis zie zitten. Op het puntje van de stoel, tenen opgekruld, puntje van zijn tong uit zijn mond. Net zo fanatiek als zijn vader.

Ik vind het bijzonder. Stijn was drie toen Dennis overleed en heeft niet veel van hem gezien. Toch heeft hij zoveel trekjes en gelijkenissen. Het zit dus toch echt in de genen.

Zijn favoriete voetbalclub? Ajax! Ook dat is genetisch bepaald. Kan niet anders!
  • 4
1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.