• Mail: info@veertienkusjes.nl

Luizen, een kriebelige bedoeling

768 1024 Veertienkusjes

Nog twee dagen werken en dan begint mijn vakantie! Terwijl ik nog even het telefoonnummer opzoek van een klant die ik echt nog even moet bellen zie ik in mijn ooghoek iets zwarts kruipen. Ik schenk er geen aandacht aan en typ het telefoonnummer in. Halverwege werp ik nog een snelle blik op mijn notitieblok. Ik gooi de hoorn erop en met ingehouden adem kijk ik naar het kruipende monster.

Het zal toch niet?

Het is nog niet wat ik denk dat het is he? Het zal toch niet? Ik plak er snel een plakbandje op om het beest beter te kunnen bekijken. Ik zoek op google wat ik eigenlijk al wel weet.

“Luizen”, “Afbeeldingen”. In mijn scherm verschijnt een hele collage van luizen. Grote, kleine, eentje, maar ook een hoofd vol. Ik krijg er spontaan jeuk van. Vreselijk! Hoewel de eerste afbeeldingen exact gelijk zijn aan het beestje onder mijn plakbandje, ben ik toch op zoek naar een plaatje dat het tegendeel bewijst.

Ik laat het aan mijn collega zien die al enthousiast begint te zingen: “Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent!”

De kwartjes vallen

“Ik heb luizen. OMG, ik heb luizen!”

De afgelopen nachten heb ik slecht geslapen. Het was warm en ik werd gek van mijn haar. Zo’n lange, dikke bos en dan met deze temperaturen. Ik heb geen enkel moment gedacht aan luizen. Nu vallen alle kwartjes.

Ik moet hier vanaf en wel zo snel mogelijk. Ik moet inpakken en schoonmaken. Vakantie komt eraan!

Kammen, kammen en nog eens kammen

Ik neem een paar uur verlof op en rij regelrecht naar de drogist voor een luizenshampoo. Het maakt me niet uit wat het kost, als ik er maar vanaf kom. En het liefst zo snel mogelijk. Maar, komop: € 17,95!!! Voor 1 behandeling? Serieus?!
Met twee pakjes en € 35 lichter rij ik zo snel mogelijk naar mijn vriendin.
“Chick, je moet me helpen!”

Twee jaar geleden gingen we op vakantie naar Frankrijk en hadden de kinderen van mijn vriendin luizen. Vreselijk! In heel Frankrijk geen luizenshampoo te krijgen. Na de vakantie brak een periode van kammen, kammen en nog eens kammen aan.

Bij haar moest ik zijn! Zij weet hoe het moet.

We gaan dit varkentje wassen

Terwijl we mijn haar in de shampoo hebben en we de shampooresten van de vloer verwijderen komen haar kinderen binnen. Toch ook even checken voor de zekerheid. “Neeeeee!” “Niet weer!!” Alledrie luizen.

Een half uur later liggen er vier luizenkammen op tafel, drie lege flessen luizenshampoo, zijn we heel wat euro’s lichter en zitten we alle vier met een bos touw op ons hoofd.

We gaan voor een luizenvrije vakantie!

“Dag allemaal, wat fijn dat je weer gaat!”  • 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.