• Mail: info@veertienkusjes.nl

Let’s do this! – mijn strijd tegen de kilo’s

750 750 Veertienkusjes

Met een lang gezicht neem ik plaats aan de ontbijttafel. Ik ruik de verse croissants en gebakken eieren. Ik heb nog even snel een Cambridgeshake genomen voordat we de zaal inlopen. Honger heb ik niet, maar die heerlijke geuren! Remco neemt plaats voor me met een bord vol lekkers. Croissants, verse broodjes met kaas, hagelslag en een chocoladebroodje.

Het is klaar!

Drie weken geleden, op mijn verjaardag, bestelde ik een apfelstrudel in mijn beste Duits. In het Oostenrijkse zonnetje aan de rand van de piste zit ik te genieten van een warme chocomel met een bord vol apfelstrudel, vanillesaus en slagroom. Nog even uitbuiken en dan gaan we weer de piste op. Ik trek mijn jas aan en krijg met moeite de rits dicht. Ik krijg amper adem in mijn veel te strak zittende jas. Ik baal van mezelf! Als we weer terug in het appartement zijn stuur ik een mail naar de Cambridgeconsulent. Het is klaar! Ik moet van die kilo’s af. Na de mislukte pogingen van de afgelopen tijd is dit mijn laatste redding.

Ik moest nog flink wennen aan mijn nieuwe lijf

Vijf jaar geleden viel ik 40 kilo af en bleef ik bijna twee jaar op gewicht. Ik moest flink wennen aan mijn nieuwe lijf. Als ik langs een etalageruit liep en mijzelf bekeek, schrok ik elke keer weer. Oh ja! Ik ben slank. In mijn hoofd was ik nog steeds die vreselijk dikke vrouw. In de winkel pakte ik dan ook nog regelmatig een grotere maat en zocht ik naar verhullende jasjes en vestjes. Gelukkig wende dat snel en mijn kledingkast vulde zich snel. Mijn bankrekening daarentegen kreeg het wel zwaar te verduren.

Ik was heel streng voor mezelf. Als ik in het weekend wat extra nam, ging ik begin van de week weer even op rantsoen. Halverwege de week zat ik weer lekker in mijn vel. Ik zou nooit meer aankomen. Toch gebeurde het. Dennis overleed en het kon me allemaal niet meer schelen. Nu vijf jaar verder ben ik 15 kilo zwaarder geworden.

Ik zit weer in die flow

Vastberaden om weer te schrikken als ik in de etalageruit kijk. Drie weken onderweg en ruim 6 kilo kwijt. Ik zit weer helemaal in de flow, maar wat een verleidingen!

Dacht ik dat Amsterdam met Isa vorige week moeilijk was, dit weekend was ik een weekendje weg met Remco. Je kent het wel. Zo’n prachtig hotel met zachte bedden, wellness, welkomstdrankje en natuurlijk compleet met lekker eten. Een ontbijtbuffet met de lekkerste broodjes, een gezellige ruimte waar je heerlijke wijnen kunt drinken en lekkere hapjes kunt bestellen. En dan het diner. Ik bekijk de kaart en zie echt alleen maar dingen die ik niet mag eten op dit moment. Grrrrr.


Mijn ei

Vandaag mag ik een gekookt eitje. Het is niet normaal hoe je daar naar kunt uitkijken. Ik ben al vroeg wakker, spring onder de douche en dwing Remco op te schieten. Ik wil mijn ei! Ik loop recht op mijn doel af. Naast de bak met eieren staat een eierkoker. Serieus??? Moet ik ‘m echt eerst nog zelf koken. Dus, sta ik daar ruim 5 minuten geduldig te wachten op mijn gekookte ei terwijl iedereen om me heen loopt met borden vol lekkere broodjes. Eindelijk kan ik mijn ei meenemen. Als ik ‘m open ontdek ik dat ie nog veel te zacht is…. Dag compleet geruïneerd! Mijn humeur is niet meer te herstellen. Hier had ik zo naar uitgekeken en nu moet ik naar een snotterig ei aankijken.

Let’s do this!

Maar ik ga door! Het eerste obstakel heb ik genomen. Ik heb dit weekend goed doorstaan. Met mijn kopje koffie aan de ontbijttafel gezeten, film gekeken zonder chips en water gedronken in plaats van wijn. Het was maar goed dat we vandaag weer naar huis gingen, want langer dan een weekend had ik het waarschijnlijk niet volgehouden. En Remco waarschijnlijk ook niet, want na meer dan drie dagen in de ontbijtzaal zitten zonder te eten doet wel iets met mijn humeur.

Op naar het volgende obstakel. Intussen heb ik nog maar even een ticket besteld voor de Alkmaar City Run en de Damloop. Ik vond het wel een mooie beloning na de verleidingen van dit weekend.
  • 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.