• Mail: info@veertienkusjes.nl

Kinderen

Een kleine greep uit mijn persoonlijke favoriete boeken. Lekker voorlezen aan kinderen. Boeken met een achterliggend verhaal. Herkenning en tips en trucs voor kinderen in rouw.
Wij horen graag wat jouw favorieten zijn. Stuur een berichtje naar info@veertienkusjes.nl

Derk Das blijft altijd bij ons

Derk Das blijft altijd bij ons – Susan Varley – EAN / ISBN 9789025867782
Derk Das was een goede vriend van alle dieren in het bos. Maar hij was oud, héél oud. Op een dag vond Victor Vos een brief van Derk: ‘Ik ben de lange tunnel ingegaan. Dag jongens… daaag!’
De dieren missen Derk Das heel erg, maar als ze over hem praten is hij toch een beetje bij hen.

Ik mis mama

Ik mis mama – Rebecca Cobb – EAN / ISBN 9789462020580
Ik mis mama – Een boek over rouw “Een tijdje geleden hebben we afscheid genomen van mama. Ik weet niet precies waar ze naartoe is gegaan.” Ik mis mama is een bijzonder boek over het verlies van een ouder. Heldere teksten en rake beelden verhalen over de vele emoties die een rouwend kind kan ervaren, van woede tot schuldgevoel en van verdriet tot verbijstering. En belangrijker nog, het boek richt zich ook op de positieve emoties; de erkenning dat het kind nog steeds deel uitmaakt van een gezien, en dat de herinneringen aan zijn moeder kunnen worden gekoesterd. Een ontroerend en eerlijk boek, dat een moeilijk onderwerp benadert met grote integriteit.

Ik mis papa

Ik mis papa – Kai Lüftner – EAN / ISBN 9789462020788
Papa is weg. Voor altijd. Er zijn geen pillen tegen ‘voor altijd’. Zelfs geen hele vieze. En alles is hetzelfde, maar toch is alles anders. Mensen doen ook allemaal vreemd. Ze vinden het moeilijk om erover te praten, maar eigenlijk is het zo simpel: papa komt nooit meer terug. Ik mis papa is een ontroerend, krachtig geïllustreerd prentenboek dat zich ondanks het moeilijke onderwerp, het verlies van een ouder, ook richt op een positieve boodschap: hoezeer hij ook wordt gemist, de vader zal altijd voortleven in de kleine jongen zelf.

Als iemand doodgaat...

Als iemand dood gaat… – Riet Fiddelaers-Jaspers – EAN / ISBN 9789080477339
Informatie voor kinderen over doodgaan en alles wat daarmee te maken heeft, zoals het bezoek aan de overledene, de afscheidsdienst, de begrafenis of de crematie. Het boekje bevat een woordenlijst met uilet van moeilijke woorden en een instructie voor de ouders/verzorgers. Uitgangspunt van deze publicatie is, dat ouders hun kinderen zo goed mogelijk willen informeren, zoveel mogelijk overal bij willen betrekken en rekening houden met de behoeften van de kinderen.
Het boekje is geschreven voor kinderen van acht tot twaalf jaar.

Bang mannetje

Bang Mannetje – Mathilde Stein – EAN / ISBN 9789056377151
Bang Mannetje is bang voor van alles: voor mensen die voordringen bij de bakker (waar hij niets van durft te zeggen), voor het dragen van zijn bloemetjesbroek (ze zullen hem wel uitlachen) en voor rare geluiden in de nacht (er ligt vast een spook onder zijn bed). Hij maakt een afspraak met de toverboom die bange mannetjes van hun angsten afhelpt. De boom waarschuwt hem wel voor de woeste wezens die hij op zijn weg zal tegenkomen – maar daarvoor hoeft hij niet bang te zijn, ze zijn namelijk niet gevaarlijk. Dankzij de waarschuwing trotseert Bang Mannetje draken, reusachtige spinnen en enge heksen. Eenmaal aangekomen bij de toverboom wordt hij meteen gepromoveerd van een Bang Mannetje tot een Best Wel Dapper Mannetje. Tevreden gaat hij naar huis. Hij trekt zijn bloemetjesbroek aan, gaat naar de bakker en bestelt twee taartjes: één voor zichzelf en één voor het spook onder zijn bed.