• Mail: info@veertienkusjes.nl

Kijk eens naar wat je wel hebt

600 800 Veertienkusjes

Dinsdag, eind van de middag en ik heb net gewerkt. Vandaag is mijn vaste oppasdag. Sinds lange tijd weer alleen iets ondernemen. Ik heb besloten naar het strand te gaan. Met een beetje tegenzin stap ik mijn auto in. Moet ik dit wel alleen doen? Ik zie alleen maar nadelen. Toch vertrek ik richting Bergen aan Zee met mijn handdoek en schrijfblok.

Terwijl ik naar de strandopgang loop ruik ik de zee en het geluid ervan maakt me blij met de genomen beslissing.
Ik ga zitten op een grote loungebank, bestel een koffie en staar naar de zee. Voor het eerst sinds lange tijd zie ik niet alleen maar stellen om me heen en dingen die ik mis in mijn leven. Ik voel me best content. Ik geniet van het zand op mijn voeten en de geur van de zee

Tijd om eens stil te staan bij wat ik wel heb in plaats van wat ik niet heb…

Want, wie kan dat nou doen? Uit het werk even naar het strand rijden, door Bergen over de Eeuwige Laan met zijn prachtige villa’s de rust opzoeken. Ik woon prachtig! Ik voel me er thuis en ben blij met ieder plekje in het huis. Het mooiste aan het huis vind ik de mensen die er met mij wonen. Mijn twee zonnestralen. De oudste met haar zorgzame, gevoelige karakter. Lief, behulpzaam en enthousiast. En jeetje, ze is zo mooi! Zo mooi!
De jongste met zijn engelen geduld, rust en knuffelige karakter. Hij laat ieder hart smelten met zijn zwoele stem en blije glimlach.

Natuurlijk heb ik lieve vrienden, geweldige buren, de liefste familie, leuke collega’s, etc. Maar, daar ga ik het nu even niet over hebben.

Ik heb een prachtige herinnering. De herinnering aan een heel gelukkig leven. De plek waar ik nu zit was zo’n plek waar we regelmatig tijd als gezin doorbrachten. We hebben mooi herinneringen gemaakt. Die draag ik de rest van mijn leven met me mee. Daar ben ik trots op en maken mij de persoon die ik nu ben.

En ook dat is wat ik wel heb… Ik heb mijzelf. Ik sta midden in het leven. Ik ben in staat maximaal te genieten, lief te hebben en te stralen. Ik ben sterk, flexibel en ik haal de mooie dingen uit het leven. De periode die achter mij ligt maken mij de persoon die ik nu ben.

Met trots kijk ik naar de zee. Ik heb zoveel dingen wel! En de dingen die ik niet heb krijgen mij er niet onder.

Ik bestel een wijntje en proost met mijzelf op ‘het leven’…


 

 

 

 

  • 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.