• Mail: info@veertienkusjes.nl

Ik doe niet aan goede voornemens!

800 600 Veertienkusjes

Langzaam open ik één oog. Met moeite kijk ik naar het gordijn. Door een kleine kier komt een bak licht naar binnen en schijnt precies in mijn gezicht. Ik frons mijn wenkbrauwen en voel mijn hoofd bonken. Die champagne om 00.00 uur had ik niet moeten nemen. Ik had het gewoon bij wijn moeten houden… zucht. Rob ligt naast mij nog in coma.

Een ruig cokefeestje?

Zachtjes loop ik naar beneden om koffie te halen. Beneden het bewijs van mijn zware hoofd. Op de tafel staat een fles Pasoa die onze meiden met een vriendin hebben buit gemaakt. Het aanrecht staat vol met lege flesjes bier en een lege fles wijn. Op de oliebollenschaal liggen nog twee appelflappen en drie oliebollen. Het kookeiland ligt bezaaid met poedersuiker. Ik moet er een beetje om lachen, want als je niet beter zou weten zou je denken dat het een ruig cokefeestje was.

Terwijl de koffie loopt kijk ik nog eens naar de oliebollenschaal. ‘Ok, maandag dan… dan ga ik echt aan de bak’, beloof ik mijzelf hardop. Ik prop de grootste oliebol van de schaal in mijn mond en loop met twee kopjes koffie naar boven.

Misselijk van de oliebollen en appelflappen

De oliebol maakt mij misselijk, maar ik eet stug door. Ieder jaar op 1 januari neem ik mijzelf voor om weer een poging te doen af te vallen. En ieder jaar ga ik op 1 januari nog helemaal los. Waarom? Omdat het daarna niet meer kan? Ik hou mijzelf enorm voor de gek. Misselijk van de oliebollen en appelflappen start ik de volgende dag mijn zoveelste afvalpoging.

Dit jaar ga ik het anders doen. Terwijl ik het zeg schud ik mijn hoofd. Goede voornemens, ze slaan toch helemaal nergens op? Waarom op 1 januari? Ieder jaar weer start ik met een lijst goede voornemens die ik ergens in maart alweer helemaal uit het oog verloren ben. Afvallen, dat staat zo ongeveer al mijn hele leven op mijn dagelijkse to do list bovenaan. En ook al roep ik dit jaar weer heel hard dat ik niet aan goede voornemens doe, in mijn hoofd neem ik mijzelf elke maandag, ieder begin van de maand en elk jaar weer voor om af te vallen.

“ik ga afvallen als een malle!”

‘Stel je doelen niet te groot’, hoor ik iedereen altijd zeggen. En ik zeg dan altijd overtuigd: doe ik niet hoor! Ik ben al tevreden met een halve kilo in de week! In mijn hoofd denk ik: ik zal ze eens doen verbazen. Ik ga voor minimaal 2 kilo in de week. Iedere dag hardlopen, fietsen en gezond eten, heel gezond eten en water drinken en de wijn laten staan. Eitje! Ik ga het flikken deze keer. Met die gedachte ga ik zo ongeveer iedere zondagavond slapen.

Mijn vriendinnen vragen mij naar mijn goede voornemens. Heb ik niet, zeg ik overtuigd. Doe ik niet aan. Ik ga gewoon lekker door met gezond eten en sporten en ik val langzaam af. Zo kom ik er ook wel. Maar ondertussen….’Wacht maar tot ze mij over drie maanden zien’, denk ik. Ik ga afvallen als een malle.

Dus, goede voornemens dit jaar? Heb ik niet! Maar als jullie mij over drie maanden zien hoop ik eens te kunnen zeggen: idd, ik had goede voornemens en het is mij gelukt!

  • 1
2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.