• Mail: info@veertienkusjes.nl

Hoogste tijd voor een date

420 301 Veertienkusjes

Bijna een jaar alleen. Het moest er maar eens van komen dat ik weer tot over mijn oren verliefd zou worden. Daar was ik helemaal klaar voor. Althans, dat dacht ik…..

Want iedere man die ik tegenkwam in de stad of in de supermarkt bekeek ik van top tot teen als lustobject. Zo plakte ik denkbeeldige stickers… potentieel en niet potentieel. En als ik dan wist dat iemand single was, dan was ik helemaal losgeslagen wild en ging ik recht op mijn doel af. Of hij nou mijn type was of niet. Single was voor mij al voldoende om erop af te stappen. De meeste mannen bleken echter gelukkig getrouwd of samenwonend en dus besloot ik het lot een handje te helpen.

Diezelfde avond schreef ik mij in op Lexa. Een profiel aanmaken bleek nog niet zo makkelijk. Mijn mooiste foto’s moesten online komen en uit mijn profieltekst moest blijken dat ik één uit duizenden ben. De leukste, de liefste en vooral niet lastig ondanks dat ik weduwe ben. Er moest vooral blijken dat ik regelmatig een weekendje zonder kids kan regelen en lieve vrienden om me heen heb die af en toe wel even willen oppassen. Want welke man zit nou te wachten op een vrouw die 24/7 de kinderen heeft? Blijkbaar had ik toch de behoefte om ‘weduwe’ in mijn profiel te zetten, ook al wist ik dat een hoop daarop zouden afhaken.

Een nieuwe verslaving was geboren! Avondenlang zat ik te kijken naar al die profielfoto’s en verhalen. Ik betrapte mezelf er even op dat ik een zoekopdracht had gegeven voor een man, weduwnaar, tussen de 35 en 40 in een straal van 25 kilometer. Wat zocht ik nou eigenlijk? Een nieuwe liefde of een lotgenoot? Snel weg die zoekopdracht. Ieder vrij uurtje zat ik op mijn telefoon of computer te scrollen door de profielfoto’s. Niet veel later bleef het niet alleen bij kijken, maar ontstonden er gesprekken. Ik was niet meer van mijn telefoon weg te slaan. Ik voelde me opbloeien. Dit was precies de aandacht waar ik zo naar verlangde. Ik dacht de ideale match te hebben gevonden. Knappe man uit de omgeving, geen kinderen, leuke baan, genietend van het leven en klaar om dit met iemand te delen. Ik, ik, ik, ik, ik!!!!
 Na een tijdje heen en weer appen, was een datum snel geprikt en had ik met grote letters ‘DATE!!!’ in mijn agenda staan.

Het moment was daar. Mijn moeder kwam oppassen en ik had nog een uur om me klaar te maken. Alle kleding trok ik uit de kast. Mijn haren los of vast? Hakken of sneakers? Lippenstift of naturel? Spijkerbroek of rokje? De paniek sloeg toe. AHHHHH!!!!….. kan ik dit wel??? Pijn in mijn buik en het angstzweet brak me uit. Ik leek wel een puber! Kan iemand me weer even met beide benen op de grond zetten? Intussen zaten mijn ouders beneden te gieren van het lachen. Tijd om te gaan.

Veel te vroeg kwam ik aan. Ik had het gevoel dat het van mijn voorhoofd af te lezen was dat ik een eerste date had. Mensen keken me glimlachend aan. Ik trilde als een rietje en had moeite mijn kopje thee zonder knoeien naar binnen te krijgen. 
Mijn hart schoot in mijn keel toen ik ‘hem’ naar binnen zag komen lopen. Wauw, wat een stoot! Zo leuk als het via de app was, zo stroef verliep het nu. Hakkelend en stotterend vertelde ik over mijzelf. Hij leek de rust zelve en vertelde heel relaxed wat hij deed in het dagelijks leven en waar zijn interesses lagen. Voetbal…. Ik haakte er gelijk op in. Dennis hield ook van voetbal! Volgende onderwerp was vakantie. Ik vertelde over mijn droom om naar New York te gaan….en natuurlijk moest ik daar weer bij vermelden dat ik daar eigenlijk met Dennis heen zou gaan. Verder was ik heel druk mijn date ervan te overtuigen dat ik wel weduwe ben, maar echt niet lastig. Ik heb geloof ik wel tien keer verteld hoe flexibel ik ben door goede oppas. Na twee kopjes thee kwam mijn eerste date aan zijn einde. Ging best aardig dacht ik nog… Groot was de teleurstelling toen ik vernam dat hij geen klik voelde. Achteraf moet ik er heel hard om lachen. Ik zag werkelijk niet in dat ik er nog lang niet klaar voor was. Ik heb mezelf compleet voor schut gezet. En het ergste was… ik had het niet eens in de gaten. Ik was hier duidelijk nog lang niet klaar voor!

Nu na 3,5 jaar en een aantal dates is er ruimte voor een nieuwe liefde in mijn leven. Tot over mijn oren verliefd… daarover later meer.

  • 4
10 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.