• Mail: info@veertienkusjes.nl

Het is over met de rust

800 600 Veertienkusjes

Het is zeven uur en ik hoor de eerste stemmetjes al uit de kamers komen. Gegiechel, maar ook boos gezucht omdat de ‘puberende’ dochter wil uitslapen. Ik zucht heel hard met haar mee. Zeven uur? Dat is toch geen tijd voor een zondag?

Slaperig aan een bakje koffie

Nog een uurtje heb ik het kunnen rekken als de kinderen één voor één naar beneden gaan. Mijn kinderen zijn gewend om op zondag een koekje en wat drinken te pakken en mama te laten slapen. Met vier kinderen in huis is dit duidelijk een ander verhaal en voor 08.30 uur sta ik warme broodjes klaar te maken.

Terwijl ik nog slaperig aan mijn bakje koffie begin staan de jongste twee voor mijn neus een zwaardgevecht te houden. De oudste twee kijken naar een beroemde vlogster en dat moet vooral heel hard en zonder koptelefoon. Het kost me dan ook niet veel tijd om wakker te worden.

Ik vraag me af wat de buren moeten denken. Liggen ze nog op bed? Horen ze dit enorme kabaal ook?

“Mam, waar ben je nou?”

Ik besluit mezelf even op te sluiten in de badkamer. Ik heb geloof ik nog nooit zo lang onder de douche gestaan. Helemaal rustig was het niet, want door het sleutelgat van de deur zijn me minstens 6 vragen gesteld en ik hoorde ook iedere 2 minuten een kind vragen waar ik nou toch ben.

Als ik de trap af loop hoor ik het kabaal al door de deur heen. Geen ruzie…gelukkig! Maar wat een herrie kunnen die vier bij elkaar maken. Ik beweeg de deurkruk naar beneden en een stortvloed van vragen komt op me af. ‘Mag ik wat drinken?’, ‘Ik lust dit brood niet’, ‘mag ik een cracker?’…

Ons huis moet minstens twee keer zo groot zijn

Na twee uurtjes besluiten we naar buiten te gaan. Als we samen door het bos lopen en de kinderen voor ons uit door de bladeren heen banjeren, kijken we elkaar aan en zeggen: ‘Als we ooit gaan samenwonen, dan moet het huis minstens twee keer zo groot zijn!’.

Aan het einde van de dag gaat iedereen weer terug naar z’n eigen huis en leg ik de kinderen op bed. We zijn allemaal moe en afgemat.

Stilte

Leuk hoor zo’n samengesteld gezin, maar ook heerlijk dat iedereen aan het einde van de dag weer naar z’n eigen huis terugkeert. Ik zet de tv uit, installeer me op de bank en hoor……..helemaal niets….
  • 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.