• Mail: info@veertienkusjes.nl

Het is maar een datum

600 800 Veertienkusjes
14 september 09.03 uur. Vier jaar geleden verliet Dennis het leven en moesten we afscheid nemen. Het is maar een datum, toch voel ik me vandaag lamgeslagen….

kane

Het is 14 september 09.03 uur. Het moment dat ik mijn hoofd op je borst legde en voor de laatste keer je hartslag voelde, de laatste keer dat ik je warme hand vasthield en de laatste keer dat ik je borstkas op en neer zag gaan. Je nam afscheid van het leven. Je lichaam was op.

Het is maar een datum

De hele week hik ik een beetje tegen deze dag aan. Als mensen me ernaar vragen zeg ik: ‘het is maar een datum, elke dag denk ik aan hem’. Toch voelt vandaag anders.

Om 07.00 uur gaat mijn wekker en ik word wakker met een knoop in mijn maag. De tranen prikken achter mijn ogen. De kinderen voelen ook duidelijk dat vandaag anders is. Ze willen niet naar school. Ze willen bij me blijven, ze voelen mijn verdriet. Als ik beneden kom heeft Isa alles al gedaan voor me. Broodje gemaakt, eten en drinken gepakt. Ik plof neer op de bank en staar voor me uit. Isa leg haar hand op mijn rug. En dan komen de tranen.

Het is maar een datum, toch voel ik me vandaag lamgeslagen. Alles komt opnieuw binnen. Het gemis is ook zo vreselijk groot. Vier jaar geleden is mijn wereld compleet veranderd, is er ook een stukje van mij gestorven. De bal is niet meer rond. Mijn kinderen zijn ook een stukje van zichzelf verloren toen hij het leven verliet. De wereld is gewoon een stukje minder mooi geworden zonder Dennis.
Vandaag is de wereld zwart, diep zwart.

Een datum met verdrietige, maar ook mooie herinneringen

Iedere datum heeft wel herinneringen. Zijn verjaardag, onze trouwdag. Het is maar een datum. Toch heeft zo’n dag vaak een randje. Verdrietige herinneringen, maar ook hele mooie herinneringen. Onze trouwdag was geweldig en die dag is zo’n moment om aan die leuke dingen terug te denken.

Ik zet zijn favoriete nummer van Kane op

Vandaag is een dag met alleen verdrietige herinneringen. Ik kan alleen maar denken aan het moment dat ik naast ‘m ging liggen en hij op dat moment zijn laatste adem uitblies. Of aan het moment dat ik zijn mooiste kleding en schoenen uit de kast haalde om hem voor de laatste keer aan te kleden. Het moment dat mijn kinderen hun lievelingsknuffels in zijn nek legde. Een vriendin die hem een geluksmuntje in zijn zak stak.

Het is 14 september, 09.03 uur…. Ik steek een kaars aan en zet zijn favoriete nummer van Kane op.
 • 4
2 comments
 • Marianne
  REPLY

  Lieve Ester, Isa en Stijn,

  Een moeilijke dag voor jullie allemaal. Ik kan me heel goed voorstellen dat je de hele week van 4 jaar geleden weer herbeleefd.
  Ik hoop dat je deze warme zomerse dag samen met familie en vrienden Dennis mogen gedenken.
  Ik wens jullie heel veel sterkte vandaag en voor de toekomst.

  Liefs Marianne

 • Marja
  REPLY

  Lieve schatten, wat een groot verdriet! Het kan ook niet anders…. Een lieve vader en jouw beste vriend, hij is er niet meer. Nu moeten jullie weer verder maar dat is mega zwaar. Het is denk ik goed om deze dag je verdriet te tonen en alles eruit te huilen. Lucht in ieder geval op! Ik wens je heel veel sterkte samen met de kinderen. Ik hoop dat na deze verdrietige dagen weer ruimte komt voor mooie dingen. Nieuwe herinneringen maken voor jezelf en voor Isa en Stijn. Zoals je eerste vakantie met de tent, hoe gaaf is dat!! Heel veel liefs en een dikke zoen van Marja, moeder van Maaike

Leave a Reply

Your email address will not be published.