• Mail: info@veertienkusjes.nl

Het draaiboek voor de bruiloft werd voor de begrafenis

800 600 Veertienkusjes


In de meest geweldige Rolls Royce staan we voor de ophaalbrug van het kasteeltje te wachten. Het is een drukke dag en we moeten nog even wachten voor de bruiloft kan beginnen tot het bruidspaar voor ons wegrijdt. In de auto spelen de zenuwen op. Dennis pakt mijn hand en ik voel dat zijn hand wat klam aanvoelt. Ook hij is zenuwachtig. Het is tijd, de auto rijdt langzaam over de ophaalbrug. Een uur later mag ik mij ‘vrouw van’ noemen.

Alles was tot in de puntjes geregeld

Onze bruiloft was geweldig. We hadden alles tot in de puntjes geregeld. Hoe kan het ook anders. Perfectionist als ik ben had ik een jaar eerder al een draaiboek in elkaar gezet, compleet met tijdspad en takenlijst.

We hadden een kasteel, een band, een dikke trouwauto en een torenhoge bruidstaart. Het was een onvergetelijke dag.

Onze tweede bruiloft

Dennis werd ziek. Naarmate de tijd vorderde realiseerde we ons steeds meer hoe ziek en hoe ernstig het was.

Op een dag spraken we over onze bruiloft. We fantaseerden over hoe onze bruiloft eruit zou hebben gezien als we nu zouden trouwen.

Er zou een klein hecht gezelschap zijn in een schattig Italiaans dorp. Een grote tafel met heerlijke hapjes, witte slingers en een mooie strakke ivoorwitte jurk in maatje 38.

“Es, als ik weer helemaal beter word, dan trouwen we opnieuw in Italië”, zei Dennis. “Deal! Zal ik dan maar vast een draaiboek maken?”, grapte ik overtuigd van het feit dat hij weer beter zou worden.

Draaiboek

Die bruiloft kwam er niet. Dennis werd niet meer beter en in plaats van een draaiboek voor onze bruiloft maakte ik een draaiboek voor zijn begrafenis.

Vandaag, op het strand van Castricum, kijken we naar een magische bruiloft op het strand. Ongeveer zoals onze bruiloft eruit zou hebben gezien. Ik bekijk het van een afstandje en onder mijn zonnebril door verschijnt een traan…  • 2
2 comments
  • Lodi
    REPLY

    Wat verdrietig om te lezen dat jullie deze tweede bruiloft niet meer mee hebben mogen maken. Ik kan me voorstellen dat het aanblik hiervan een traan geeft. Aan de gedachte wat had kunnen zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.