• Mail: info@veertienkusjes.nl

Het avondritueel

855 495 Veertienkusjes

Als mijn vriendinnen weer eens klagen dat manlief een vergadering heeft en na 20.00 uur thuiskomt, moet ik altijd een beetje lachen. Als er iets is dat ik in de afgelopen jaren heb geleerd dan is het wel plannen en multitasken.

De kinderen spelen buiten terwijl ik spaghetti maak. Over een paar minuten is het eten klaar. De tafel is gedekt en alles loopt op rolletjes. Ik kijk door het raam om de kinderen te seinen dat we moeten eten. Geen kinderen te bekennen. En vanaf dat moment loopt mijn strakke planning helemaal in het honderd. Want terwijl ik op zoek ga naar de kinderen kookt de spaghetti droog en spettert de rode saus tot aan het plafond. Enthousiast komen ze op me afgerend: ‘Mam, we hebben een vet coole hut gebouwd!!! Kom je kijken??’. De strenge woorden waarmee ik ze wilde aanspreken slik ik maar snel in. Terug naar huis waar de spaghetti inmiddels bruin is geworden en de saus loeiheet. Natuurlijk gaat er tijdens het eten ook nog even een glas over de tafel.

Na het eten stuur ik de jongste naar boven om te douchen en haal ik zelf nog even een was uit de machine. Het was wel heel stil in de badkamer. Meestal geen goed teken en in dit geval was dat het dus ook niet. Op de overloop zag ik al een straaltje water onder de deur vandaan komen. Foute boel! Zoonlief zat niets vermoedend met zijn billen op het afvoerputje waardoor de hele badkamervloer volstond met water. Dat koste me weer tientallen handdoeken en ik was net klaar met wassen. Daarna de hele riedel: pyjama aan, tandenpoetsen, naar bed, verhaaltje, nog even kletsen, nachtlampje aan, welterusten…. En dat twee keer.

Uitgeteld kom ik in het gunstigste geval om 20.30 uur beneden. Tijd voor koffie op de bank zou je denken. Helaas, op de tafel staan de borden spaghetti nog en ook de keuken is nog een grote ravage. Uiteindelijk plof ik een uur later op de bank en besef ik me dat het al te laat is voor koffie.

Als ik dan mijn vriendin, diezelfde vriendin die klaagde over het laat thuiskomen van manlief, bel zegt ze: ‘Jeetje, wat bel jij nog laat? Was je in slaap gevallen ofzo?’ Ik zeg maar niets en vraag hoe haar dag was.

  • 9
1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.