• Mail: info@veertienkusjes.nl

Herfstvakantie is hard werken

800 600 Veertienkusjes
Het is herfstvakantie. Mijn vakanties zijn altijd gevuld met schuldgevoel. Ik moet werken en de kinderen gaan een paar dagen logeren. De dagen die ik vrij ben, moet ik het dubbel goedmaken met ze.

nemo

Eindelijk herfstvakantie. Na een periode van rust, regelmaat en structuur kunnen we een week helemaal los. Uitslapen, de hele dag in pyjama rondlopen, ontbijten met pepernoten, lunch overslaan en lekker laat naar bed.
Voordat we los kunnen gaan moet er eerst wat gepuzzeld worden met de agenda’s. Mijn vakantiedagen zijn op dus moet ik alle hulptroepen inschakelen om de kinderen te vermaken terwijl ik aan het werk ben. Helaas betekent dat een paar nachtjes logeren en dagen achter elkaar werken.

Ik moet het dubbel goedmaken met ze

Mijn vakanties zijn altijd gevuld met schuldgevoel. Schuldgevoel omdat ik de kinderen drie dagen moet wegbrengen naar opa en oma om zelf de gebruikelijke dagen te werken. Op de dagen dat ik dan vrij ben heb ik het gevoel dat ik die drie dagen weer dubbel moet goedmaken met ze.

Ik zit op mijn werk en bel af en toe even naar de kinderen om te horen hoe het gaat. Ze zijn naar het zwembad geweest, hebben gesprongen op het springkussen en bakken koekjes met oma. Allemaal dingen die ik graag met mijn kinderen had gedaan. Ik hang op en ga weer met een sikkeneurig gezicht aan het werk. In mijn pauze struin ik driftig het internet af naar de leukste herfstuitjes en plan ik twee hele leuke dagen om mijn schuldgevoel te kunnen inlossen bij ze.

Met klotsende oksels sta ik tegen de klok te werken

De eerste vrije dag breekt aan en mijn wekker gaat al op tijd. Terwijl de kids nog heerlijk liggen te slapen, sta ik broodjes te smeren en maak ik zakjes met pepernoten en lekkere snoepjes. Ik stop een leuk tijdschrift en kleurboek in de tassen en zorg dat de IPod van Isa volledig is opgeladen zodat ze kan vloggen (daar is ze zo gek op!). Met klotsende oksels sta ik tegen de klok te werken. De trein gaat over een uur en ik moet de kids nog wakker maken. Ze hebben nog geen idee wat we gaan doen.

Rond het middaguur komen we aan bij NEMO in Amsterdam. De kinderen zijn niet meer te houden. Ze rennen van hot naar her en ik dus ook. Ik probeer zoveel mogelijk met ze te doen en ze een geweldige dag te bezorgen.

nemo2

Ik fantaseer over mijn werkdag

Aan het einde van de dag zitten we uitgeput in de trein terug naar huis. Ik kan ook amper mijn ogen open houden. Ik fantaseer over morgen. Dan moet ik werken. Een stuk relaxter in vergelijking met zo’n dag als vandaag. Ik kan even drie dagen bijkomen en dan kan ik de laatste vakantiedag weer helemaal los.

We slapen uit, bakken appelflappen, gaan spelen met een vriendinnetje, een spelletje, voorlezen, samen eten maken en stukje fietsen.

Vandaag mochten ze weer naar school. Heerlijk was het om de broodtrommeltjes weer te vullen en het ritme weer terug te voeren. Vanmiddag uit school was er rust. Ze deden een spelletje, we gingen eten, na het eten voorlezen, kletsen, douchen, knuffelen en naar bed. Heerlijk!

nemo3

Vakantie is hard werken.
  • 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.