• Mail: info@veertienkusjes.nl

Genieten doe je zo

600 800 Veertienkusjes

genieten

Nooit gedacht dat ik me zo thuis zou voelen op 1100 km afstand van huis. Mijn beste vrienden zijn inmiddels weer vertrokken naar Nederland en ik blijf nog ruim een week. Het kan me niet lang genoeg duren. Het is heerlijk hier!

Ik kan nog niet de rust vinden om te genieten

De eerste week had ik nog wat moeite om echt de rust te vinden. Ik vond dat ik nog van alles moest doen en als ik in mijn campingstoel zat met een wijntje kon ik niet de rust vinden om er ook echt van te genieten. Mijn hersenen draaiden overuren. Er is ook zoveel gebeurd het afgelopen jaar. Verdrietige dingen zoals de relatiebreuk en het weer alleen zijn, maar ook hele mooie dingen. Mijn werk, waar ik helemaal mijn ei in kwijt kan, mijn eigen website, bijzondere vriendschappen, de stappen die ik met Isa heb gezet. Ze passeren allemaal de revue.

Met een grote glimlach op mijn gezicht sloot ik mijn ogen…

Nu, een week verder, vind ik die rust waar ik zo naar verlangde. Niets moet, alles mag. Nu hoef ik me alleen maar druk te maken of er voldoende drinken koud staat, of de afwas is gedaan en of de kinderen zijn ingesmeerd.

Vanmiddag lag ik aan het zwembad. De kinderen lagen in het water met hun vriendjes en vriendinnetjes. Ik las een boek en keek af en toe even over mijn boek heen om de kinderen te zien springen en lachen. Ik las de laatste bladzijde en klapte mijn boek dicht. Met een grote glimlach op mijn gezicht sloot ik mijn ogen even en mijn gedachten waren gevuld met mooie dingen. Ik viel in slaap. Toen ik wakker werd was het zwembad leeg en waren mijn kinderen nergens te bekennen. Even sloeg de paniek toe. Ik snelde naar de tent en daar zaten ze omringd met vriendjes en vriendinnetjes een spelletje te doen. Stijn had besloten me maar even te laten slapen. Goeie keuze Stijn!!!

Ik besef nu pas hoeveel herinneringen er thuis zijn en hoe vaak ik op een dag geconfronteerd word met alleen zijn. Hier heb ik dat niet. Alles is nieuw. Mijn tent, de spullen die erin staan, mijn kleding (haha). De eerste paar dagen was het lastig en natuurlijk kijk ik nog weleens met jaloezie naar die vaders die met hun kinderen stoeien in het zwembad. Maar wat nu voornamelijk overheerst is geluk. Mijn hoofd is leeg en ik heb rust en ruimte om te schrijven, lezen of gewoon even helemaal niets te doen.

Wie heeft een man nodig als je Stijn hebt?

Gisteren hebben we voor het eerst alleen de bbq aangestoken. Weer zo’n geluksmomentje. Stijn hielp me en voelde zich een echte man! Wie heeft nog een man nodig als je Stijn hebt? Met uiterste precisie legde hij de kolen op de juiste plekken. Van een afstandje stond ik toe te kijken hoe hij zijn taak serieus nam. Bij het omdraaien van een worstje rolde deze op de grond. Hij keek even mijn richting op en legde het worstje gauw weer terug. Ik deed of ik het niet zag.

bbq
Isa zie ik deze vakantie bijna niet. Ze heeft zoveel vriendinnen gemaakt en af en toe hoor ik haar vanaf een afstand giechelen en lol hebben. Af en toe haal ik haar toch even op om samen een spelletje te kunnen doen of even te knuffelen.

Kortom, deze vakantie mag nog wel heel lang duren. Ik wil hier voorlopig nog niet weg. Mede ook omdat ik dan mijn spullen moet inpakken en rijden en ik daar stiekem toch wel een beetje tegenop zie. • 1
2 comments
 • Nikolien
  REPLY

  We hebben elkaar maar eventjes gesproken maar ik vind je echt een topper!! Je hebt twee prachtige kids en wat fijn dat je zo kan genieten op de camping.
  Wij zijn inmiddels weer bijna thuis. Fleur mist Isa en de andere meiden erg en wil het liefst weer terug (ik stiekem ook haha).
  Geniet nog maar even van jullie vakantie en ik ga zeker al je blogs lezen.
  Groetjes Nikolien (moeder van Fleur en Ise)

Leave a Reply

Your email address will not be published.