• Mail: info@veertienkusjes.nl

Geen wilde plannen dit keer – vakantie

800 600 Veertienkusjes

Alert en waakzaam loop ik door de hal op weg naar Gate 4. De kinderen lopen zichtbaar blij naast me met een rolkoffer achter hun aan. Over een uur gaan we de lucht in. Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik stuur nog even snel een berichtje naar Remco en zet dan mijn telefoon uit.

Wilde plannen in mijn hoofd

Ik ben impulsief en ik maak zo’n beetje 50 wilde plannen per dag in mijn hoofd. Een mindfullnessreis in mijn eentje, met de kinderen naar Disneyland, een vakantie naar Mallorca, een scooter kopen, verhuizen naar Oostenrijk of Italië. Sommige plannen spreek ik uit, sommige niet. De mensen om mij heen weten inmiddels dat het vaak bij wilde plannen blijft en schrikken er niet meer zo van.

Geen wilde plannen dit keer

Toch bleef het dit keer niet bij wilde plannen…

De kinderen hebben een studieweek van school. Het uitgelezen moment om erop uit te gaan. Ik wilde mijn tent opzetten op de camping in de buurt. Kids waren het daar helemaal mee eens. Totdat ik het weerbericht zag. De voorspellingen waren niet zo best en dat plan verdween snel naar de achtergrond. Ik stortte me op het boeken van een camping in Frankrijk. Samen met Remco en de kids. De vakantie is geboekt en ik kan mijn geluk niet op. Zo’n zin om met mijn grote gezin erop uit te trekken.

Toch blijft het een beetje kriebelen. Ik duik het internet op en ga op zoek naar een zonvakantie. Mallorca, Tenerife, Ibiza. Allemaal even gaaf, maar als ik dan iets moois heb gevonden durf ik toch niet te boeken. Ik vertel het plan aan Remco en hij juicht het toe. ‘Es, dit verdien je en moet je jezelf gunnen. Niets staat je in de weg’. Ik ben overtuigd en samen zoeken we naar een geschikte reis. Maandagavond vinden we een reis naar Mallorca. Het lijkt te mooi om waar te zijn. Dinsdag gelijk vrij vragen en dan kan ik boeken.

Met knikkende knieën zette ik mijn handtekening

Mijn collega’s zijn de liefste collega’s ever! Zij weten als geen ander hoe hard ik het af en toe nodig heb en juichen het enorm toe. Ze stellen zelfs voor om gelijk te boeken. In mijn pauze bel ik het reisbureau en zij gaan voor me op zoek. Er is niet veel beschikbaar en we moeten puzzelen om iets te vinden. Ik spreek af om na mijn werk naar het reisbureau te komen en dan hopelijk iets te kunnen boeken. Zo gezegd, zo gedaan. Het knappe speurwerk van de medewerker van het reisbureau heeft geresulteerd in een geweldig accommodaties en zeer gunstige vluchttijden. Geen wilde plannen dit keer, boeken maar! Met knikkende knieën zet ik mijn handtekening en verlaat ik het reisbureau met tickets en vouchers.

Proost! Op de vakantie!

Het is inmiddels 18.30 uur als we thuiskomen. Snel eten, douchen, kinderen naar bed en inpakken. Over een paar uurtjes gaat de wekker. Gelukkig is daar Remco die zorgt dat ik niet compleet flip en hij ontfermt zich over de kinderen. Om 21.00 uur is alles klaar en hebben we zelfs nog even tijd voor een wijntje. ‘Proost! Op de vakantie!’.

Ik ga gewoon echt op vakantie! Mallorca, here we come!
  • 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.