• Mail: info@veertienkusjes.nl

Gastblog Trudi – Trots

745 505 Veertienkusjes

Het is 14 juli. Vandaag een gastblog van mijn vriendin Trudi over Trots

trots

“Zou je een gastblog willen schrijven?”
“Natuurlijk wil ik een gastblog voor je schrijven!”
PANIEK! Een gastblog? Wow! Een enorme eer, dat absoluut! Maar ik kan helemaal niet mooi schrijven! Zeker niet in vergelijking tot Esther en haar regelmatig brok-in-mijn-keel-bezorgende-blogs. Om maar niet te spreken over de hoeveelheid tranen die me dat heeft gekost.
“Een blog over hoe je er in staat als vriendin.”

Met die gedachte ben ik gaan nadenken over mijn sterkste gevoel. Mijn gevoel over Esther, Veertienkusjes, haar hele “situatie”, Esther als vriendin. Gevoelens als verdriet, zorgen, blijdschap (want man, wat hebben we samen ook een hoop lol), medelijden (mag niet van haar, maar dat is er soms zeker, daar kan ik niks aan doen), machteloosheid en nog veel meer schieten door mijn hoofd. Maar het gevoel wat overheerst; Trots!

Trots op Esther en hoe ze zich staande houdt. Hoe ze in haar eentje twee geweldige kinderen opvoed en een huishouden runt. Daar kan ik nog wat van leren! Ik heb ook twee kinderen, maar ook een man die me met alles helpt (ik ben me er van bewust dat hij dit nu ook zwart op wit ziet staan….zucht…)

Trots op dat ze een tent heeft gekocht en straks met twee kinderen naar Frankrijk rijdt. Niet, net over de grens, nee echt een pokken end! Als wij met het gezin naar Frankrijk rijden kan ik me nog af en toe omdraaien voor broodjes en het sussen van ruzies, etc. Esther moet haar ogen op de weg houden, ondertussen ruzies oplossen en aanwijzingen geven waar de pakjes drinken en de gesmeerde bolletjes liggen. Ik kan jullie vertellen dat multitasken haar minst sterke kant is….. dat word dus nog wat!

Trots op haar goeie flow waar ze nu in zit! Gezond eten en afvallen, sporten als een malle! Het jammere is dat we nooit tegelijk in die flow zitten. Als ik erin zit, zit zij er niet in en andersom. Mijn goede voornemen is om er nu eens in mee te gaan! Tsjakka! (ja Es, je leest het goed. Ik heb mijn hardloopschoenen al aan en mijn glas wijn verruilt voor een flesje water!)

Trots op beslissingen die ze in haar eentje maakt. Oke, ik ben het er niet altijd mee eens en ik ben iemand die dat dan ook niet voor me kan houden zeg maar….. Maar uiteindelijk heeft ze toch vaak gelijk gehad. Ik ben dus ook trots dat ze niet altijd naar mijn adviezen luistert. Haha! (Es, niet naast je schoenen gaan lopen nu. Je weet dat ik ook vaak wel gelijk heb!)

Trots op hoe ze in het leven staat. Man wat heb ik daar een bewondering voor! Ik heb nog wel eens wat te klagen over mijn leven, en ondanks dat dat in het niets valt bij dat van haar, is ze er altijd voor me!

Trots op haar Veertienkusjes. Hoe ze hierin doorzet, haar passie, energie en gevoel er in stopt. De manier hoe ze schrijft en wat ze schrijft.  Hoeveel mensen haar blogs lezen en de mooie reacties die ze krijgt.

Ik kan nog heel lang verder schrijven over dingen waar ik nog meer trots op ben, maar ik ben bang dat ze dan echt naast haar (sport)schoenen gaat lopen…
Es, je bent een prachtig, mooi, lief mens en zoals je leest ben ik mega trots op wie je bent, wat je doet en hoe je het doet! Ik ben trots dat ik je mattie mag zijn!

Veertien kusjes van Trudi
  • 0
2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.