• Mail: info@veertienkusjes.nl

Formule1 gaming een mannending?

800 600 Veertienkusjes


‘Hij is binnen!’. Kippenvel verschijnt op mijn armen en mijn adem stokt even. Een dag eerder dan gepland. Ik bel Remco: ‘Is de postbode al geweest?’ Ook Remco heeft het bericht gelezen en heeft zijn moeder al gebeld om te gaan kijken of de post er is. Nog geen vijf minuten later komen er filmpjes en foto’s binnen op de F1gaminggroepsapp van lege brievenbussen. Een diepe zucht… Nog even wachten dus.

Poederkwast en PlaySeat

Vandaag komt het nieuwe Formule1 2017 spel voor de PlayStation uit. En ik hoor je denken…PlayStation, Formule1? Jij? Yep! Helemaal!

Sinds het overlijden van Dennis ben ik moeder en vader tegelijk. Ik doe het huishouden, ik schroef een kastje in elkaar, zet de vuilnis buiten. Het ene moment sta ik voor de spiegel met mijn poederkwast en lippenstift en het andere moment zit ik in een PlaySeat en rij ik het circuit van Spa Francorchamps op de PlayStation.

Aangeschoten Formule 1 kijken

Mijn interesse in Formule is ontstaan toen ik nog thuis woonde. Iedere zondagmiddag hing ik met mijn vrienden in Dancing de Zandloper tijdens het ‘happy hour’. Daarna fietste ik snel naar huis voor onze gezinstraditie ‘het zondagmiddagborreltje’. Dat fietsen ging me niet altijd even makkelijk af en het huis binnenstappen alsof je nuchter bent al helemaal niet. Mijn ouders hoorde ik er nooit over, maar wat moeten ze gelachen hebben. Mijn moeder zette allerlei lekkere hapjes op tafel en de openhaard ging steevast aan. In die periode volgde mijn vader de Formule1 op de voet. Wij keken op zondagmiddag allemaal mee en konden niet anders dan enthousiast worden. Mijn vader leefde helemaal mee en stond als echte Formule1 fan voor de tv te springen en te roepen.

Een vrouw achter het stuur?

Twee jaar geleden leerde ik Remco kennen, een echte F1-fan en mijn passie voor Formule1 laaide weer helemaal op. De passie van Remco ging veel verder dan alleen het springen voor de tv. In zijn woonkamer stond een enorme PlaySeat met racestuur. Regelmatig keek ik mee terwijl hij aan het racen was. Stiekem zag ik mezelf ook wel in zo’n PlaySeat zitten. ‘Wil je ook even proberen?’ …….Verslaafd! Die vraag heeft me meer dan 500 euro gekost. Bedankt Remco, haha.

Dus een week later stond in mijn woonkamer ook een PlaySeat met stuur, een PlayStation en natuurlijk het F1 spel. In plaats van het hoekje van de bank kies ik nu regelmatig plaats te nemen in de PlaySeat. De hondenbezitters in mijn wijk staan af en toe nog steeds met hun ogen te knipperen als ze vanaf het grasveldje mijn huis in kijken. Een vrouw achter het stuur? Jawel hoor!

Durf je het aan tegen een vrouw te racen?

Inmiddels speel ik met Remco en zijn vrienden mee en hebben we samen een appgroep waar we praten over alles wat met F1 gaming te maken heeft. De passie gaat zelfs zo ver dat één van de mannen een website en smartphone applicatie heeft gebouwd f1gaming.nl. Je kunt voorspellingen doen, meestrijden om een plek in de top 10 en gamers kunnen hun best gereden tijden bijhouden in de app.

Formule 1 een mannending? Zeker niet! Dus dames, neem een kijkje op f1gaming.nl, volg ons op Facebook en probeer het gewoon een keertje. Word jij binnenkort mijn concurrent? En aan al mijn mannelijke volgers… durf je het aan om tegen een vrouw te racen??

‘Kids, het is mooi weer buiten. Ga maar lekker buitenspelen. Mama moet nog even haar tijd verbeteren.’

 
  • 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.