• Mail: info@veertienkusjes.nl

Een kaarsje voor Trevor

640 640 Veertienkusjes

Stijn heeft net zijn openhartoperatie gehad en we zitten naast zijn bedje op de IC van het LUMC. De monitor hangt schuin boven ons en bij ieder belletje/alarm kijken we naar het scherm. Het is gek om de saturatie, die voor zijn operatie niet hoger kwam dan 80, op 99 te zien staan. Soms zelfs 100.

Het scherm laat ook de meldingen van de andere kindjes op de IC zien. Zo zien we dan ook regelmatig de naam van Trevor voorbij komen. Omdat we alweer een tijdje op de IC rondlopen, weten we dat ook Trevor de hartafwijking Transpositie van de Grote Vaten heeft. En dat is bijzonder, want zo vaak komt deze hartafwijking niet voor. Het is dan ook niet gek dat we snel aan de praat raken met de ouders van Trevor.

In de dagen die volgen houden we elkaar nauwlettend in de gaten. We drinken regelmatig even koffie bij elkaar en kijken even om het hoekje bij elkaars kinderen. Zo’n zelfde hartafwijking schept toch een band.

Bij thuiskomst blijven we elkaar volgen. Beide jongens zijn zo blij en goedlachs. Altijd een grote glimlach, nooit klagen en genietend van alles. Zou het toch met die hartafwijking te maken hebben of kijken wij naar onze mannetjes met een roze bril? Hoe dan ook. Het gaat goed met ze en ze genieten van het leven en wij van hun.

Steun bieden

Vandaag kwam het bericht dat Trevor een ernstig ongeluk heeft gehad. Hij is zondag overgebracht naar het Sophia Kinderziekenhuis en wordt daar in coma gehouden. Trevor, de goedlachse en sterke knul die in het begin van zijn leven zo hard heeft moeten knokken moet nu weer vechten voor zijn leven. En de ouders van Trevor zitten weer aan de rand van zijn bedje. Onzekerheid en angst.

Daarom wil ik jullie, namens Nicole (de moeder van Trevor) oproepen om te bidden, een kaarsje te branden of op je eigen manier steun te bieden.

En dan nu een afsluitende zin…. Maar wat schrijf je als je eigenlijk sprakeloos bent, lamgeslagen en verdrietig. Hier zijn geen woorden voor. Daarom steek ik nog een extra kaarsje aan voor Trevor en zijn familie.
  • 8
30 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.