• Mail: info@veertienkusjes.nl

De lente moet echt nog even wachten

800 600 Veertienkusjes


Het is lente!!! Althans, officieel is het lente, maar buiten is het nog niet helemaal voelbaar. Verre van zelfs, want vanmorgen stond ik nog driftig de ramen van mijn auto te krabben en kwam ik daardoor net op tijd aan op school. Wel weer zonder eten en drinken. Die stonden nog netjes op het aanrecht.

Langer licht

Maar, de lente is begonnen!! Het is alweer wat langer licht buiten. Daardoor had ik wel een aantal keren het eten pas om 19.00 uur op tafel omdat het om 18.00 uur nog zo licht was. Pas toen de kinderen kwamen klagen besefte ik dat het allang etenstijd was.

Een groot voordeel is dan wel weer dat we lekker veel buiten zijn. Na het eten nog even een kopje koffie drinken op het bankje voor het huis terwijl de kinderen nog even een balletje trappen op het veldje verderop. Lastiger is wel om ze dan op tijd naar bed te krijgen. Nog iets warmer worden en dan kunnen we ook weer een keer na het eten een ijsje halen op het strand. Nog even met onze voeten in het water.

 

“Dat vind ik ook heerlijk!”

Ik hou van deze tijd! Alles lijkt wel beter in de lente en de zomer. Want zeg nou zelf, om 17.00 uur in het donker onder een warm kleed op de bank met een dampende kop thee naar Netflix kijken, dat wil toch nie…. Wacht even? Dat vind ik ook heerlijk!!! Kaarsjes aan, kachel op 22 graden en dan het liefste nog iemand naast me waar ik tegen aan kan kruipen.

Niets is te gek

Ik ben zelf vooral ook leuker in de lente. Ik ben vrolijker, lach meer en er kan altijd net wat meer dan in de druilerige herfst of de koude winter. Ik barst dan van de energie en niets is me te gek. Er zijn dan ook zoveel leuke dingen te doen. Varen door de Alkmaarse grachten, picknicken in het park, chillen in het Geestmerambacht, stoeien in het warme zand, hardlopen op blote voeten door het zoute water van de zee, dansen op een leuk festival, warme zomeravonden met buren op het bankje voor het huis of een spontane bbq met vrienden.

All Stars, witte spijkerbroek en….bikini

Dit wordt weer een leuke lente! Ik heb er zin in. Terwijl ik dit in mijn hoofd van de daken schreeuw, kijk ik met een schuin oog naar mijn kledingkast. Er hangen geweldige zomerjurkjes, bloesjes en mijn favoriete witte spijkerbroek zie ik onderaan de stapel liggen. En mijn witte All Stars! Ja, onder mijn lange blauwe jurk. Gaaf! Maar, in het hoekje van mijn lade zie ik ook mijn bikini liggen. Ik kijk naar mijn buik, mijn benen en weer naar mijn bikini. Neee!!!! Het kan nog niet! De lente moet écht nog even wachten. Ik ben er nog niet klaar voor!


Ik pak een glas water en in plaats van een chocolade muffin neem ik een appel. Zo’n vreselijk zuur ding. Ik moet aan de bak, voordat de lente echt inslaat. Laat me nu nog maar even een tijdje de ramen van mijn auto krabben. Ik klok drie bekers water achterover en ga de kinderen uit school halen. Op de fiets…
  • 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.