• Mail: info@veertienkusjes.nl

De kennis van mijn kinderen maakt mij een loedermoeder

800 600 Veertienkusjes


Vaste prik in de ochtend. Aan de keukentafel, kopje koffie, ontbijtje en van achter mijn telefoon de kinderen instrueren dat ze nu toch echt hun tanden moeten gaan poetsen om niet te laat op school te komen. Nee, ik ga me niet voordoen als perfecte moeder die samen met de kinderen aan het ontbijt zit. Ik post wat op instagram, check mijn e-mails en negen van de tien keer vergeet ik de tijd en moet ik de laatste 3 minuten ontzettend haasten om de kids op tijd op school te krijgen.

Loedermoeder

Ik ben een loedermoeder! Maar niet zonder reden.

Vanuit mijn ooghoek zie ik Isa allerlei manoeuvres uithalen voor de camera van haar telefoon. “Nog even 1 musical.ly online zetten, mam!” Ik ben elke keer weer onder de indruk als ik haar musical.ly account bekijk. Wat een creativiteit! En wat is er toch een hoop mogelijk. Hoe weet ze dat toch allemaal?

Dé puberblik

Voor mijn instagramaccount van Veertienkusjes was ik dit weekend bezig met het maken van een foto. Isa zat het tafereel met een diepe zucht te bekijken. Na wat gestoei met een fotobewerkingsprogramma kon Isa het niet langer aanzien. “Mahaaam! Oh, niet zo! Dat weet je toch wel? Hoe dom kun je zijn?” Compleet met zucht en draaiende ogen (voor moeders met pubers de welbekende blik). En ik was toch nog zo bij de tijd met social media enzo?

Ze grist mijn telefoon uit mijn handen, gaat naar Instagram, drukt op .. en op .. en ik ben haar kwijt. Het gaat me allemaal veel te snel. Na een paar handelingen staat mijn bewerkte foto online en duwt ze mijn telefoon weer in mijn handen. “Zo doe je dat dus!”. Ik sta een beetje beduust en met open mond te kijken. Ik heb werkelijk geen idee hoe ik het de volgende keer moet doen.

Help, ik word oud!

Gebeurde dit nou echt? Is de tijd gekomen dat mijn twaalfjarige dochter mij uitleg geeft over social media en handige snufjes op mijn telefoon aan mij moet uitleggen? Ja dus!

Nog geen jaar geleden verraste ik haar met een telefoon voor haar verjaardag. Stap voor stap heb ik haar wegwijs gemaakt en nu zijn de rollen alweer omgedraaid. Binnen een jaar! Ik voel me oud.

Dus, die megavernieuwende en blitse posts op instagram zijn een beetje van mij en een beetje van de kinderen.
  • 6

Leave a Reply

Your email address will not be published.