• Mail: info@veertienkusjes.nl

Blauwe cupcakes in de meivakantie

800 600 Veertienkusjes
Morgen ga ik leuke dingen met ze doen!

Terwijl ik achter mijn bureau zit op mijn werk denk ik aan de kinderen die meivakantie hebben en samen met oma de hele dag van alles ondernemen. Morgen ben ik vrij en kan ik iets leuks met ze doen. Ik pak de telefoon en bel even naar huis om te vragen hoe het gaat. Een enthousiaste Isa neemt de telefoon op. Het is net alsof ik mezelf hoor. Ze komt zowat door de telefoon. Ik krijg alleen maar meer zin om morgen leuke dingen met ze te doen.

Terwijl ik aanhoor wat ze allemaal hebben gedaan vanmorgen schieten er allerlei plannen door mijn hoofd. Efteling, subtropisch zwemparadijs, dierentuin, speeltuinentocht….of nee! We gaan taarten bakken! ‘Mam?’, vraagt Isa. ‘Gaan wij morgen ook wat leuks doen samen?’ ‘Natuurijk liefje!’

We gaan ontbijten en naar een museum

Om 17.00 uur druk ik gauw mijn computer uit en rij met gierende banden de straat uit. Yes! Morgen een vrije dag. Ik kan me er zo op verheugen. Lekker uitslapen. ‘We kunnen morgen ergens gaan ontbijten!’ Met een twinkeling in mijn ogen rij ik verder. ‘Dat gaan we doen!’. Net voordat ik de straat inrij bedenk ik me dat we ook wel een leuk museum kunnen uitzoeken. Eerst ontbijten en dan door naar een museum en afsluiten met een gezellig etentje!

Niet te doen!

Als ik thuiskom gooi ik de kinderen gelijk drie voorstellen voor de voeten. Zelf komen ze ook nog met wat ideeën en na een uur hebben we een dag vullend programma. Niet te doen natuurlijk!

Ik sluip stiekem naar boven om de meest geweldige hut te bouwen op de zolderkamer. Al mijn dekbedhoezen en kleden haal ik uit de kast en na een half uur staat er een hut van 3 bij 3 waar ze in kunnen slapen vannacht. Eén groot feest!
Waar ik even niet over na had gedacht is dat ze dan natuurlijk ook weer vroeg wakker zijn. Dus de volgende ochtend stonden er twee blije stuiterballen om 08.00 uur naast mijn bed.

Dit kan niet!

Het is 11.00 uur en nog steeds zit ik in het hoekje van de bank te bedenken wat we kunnen doen vandaag. Ik heb al tig dingen voorgesteld en de kinderen hebben inmiddels de hoop opgegeven. Ze hangen in de bank en hebben er maar een film bij opgezet. Ze kennen me inmiddels.

Intussen zit ik enorm te balen van mezelf. Mijn hoofd zit vol met allerlei ideeën en kijk me nu eens zitten. Met medelijden kijk ik naar mijn kinderen. Dit kan niet!

Een uur later staan mijn blije stuiterballen in de keuken te werken aan een roze cake en blauwe cupcakes. Ze mogen alles uit de kast halen, het is tenslotte vakantie.

‘Mam, gaan we dit snel weer doen? Het was zoooo leuk!’

Missie geslaagd!
  • 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.