• Mail: info@veertienkusjes.nl

Avondvierdaagse

600 800 Veertienkusjes

Een paar weken geleden kwamen de kinderen uit school met de brief over de avondvierdaagse. Razend enthousiast. Ik las de inhoud met iets minder enthousiasme. Oh nee! Stress! Op tijd eten, nog even naar de supermarkt voor wat snoepgoed, met restjes eten op tafel vertrekken in de hoop dat bij terugkomst niet al teveel vliegen op zitten…
Ineens herinnerde ik me dat de stress van vorig jaar absoluut onnodig was.

Ik zag er als een berg tegenop. Een dag van tevoren haalde ik alles in huis. Drinken, snoepjes, appels en zelfs sinaasappel met pepermunt. Ik snap nog steeds niet de lol van zo’n zelfgemaakte lolly. Een sinaasappel waar pepermuntjes ingedrukt zitten met daaroverheen een katoenen zakdoek. Aan het einde van de avond zit je dan met een doordrenkte katoenen zakdoek en een schrale tong van het likken aan de sinaasappel met pepermunt, maar het hoort schijnbaar bij de avondvierdaagse en dus deed ik eraan mee.

Ik haalde voor de hele week makkelijke maaltijden in huis zodat we rond 17.00 uur aan tafel konden. En tot mijn grote verbazing stonden we een half uur voor vertrek al helemaal klaar, wat achteraf gezien ook niet al te handig was. De kids bleven om de paar minuten vragen of we al konden gaan. Mijn tafel was afgeruimd en zelfs de vaatwasser stond te draaien.
Veel te vroeg vertrokken we naar de start zodat ze daar nog even op hun gemak konden spelen.

Het lopen zelf bleek helemaal niet zo’n drama. De kinderen liepen met hun vriendjes en vriendinnetjes en ik had eindelijk de tijd om in alle rust bij te kletsen met mijn vriendinnen. En dat vier dagen lang!!! En dan stond ik nog niet eens stil bij het aantal calorieën die ik verbrandde met lopen. Eigenlijk was die avondvierdaagse helemaal zo gek nog niet.

Na vier dagen lopen realiseerde ik me dat ik best goed was in plannen en organiseren en dat die avondvierdaagse voor mij eigenlijk helemaal geen uitdaging meer is. Dus, schreef ik mij dit jaar ook weer vol goede moed in.

We hebben er één avond opzitten. Het was prachtig weer en ik heb de hele avond kunnen bijkletsen met mijn vriendin. Ik kijk alweer uit naar vanavond!

 

  • 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.