• Mail: info@veertienkusjes.nl

14 juni – je verjaardag

800 532 Veertienkusjes

Het is vandaag je verjaardag. 39 jaar zou je zijn geworden. Je wilde nooit je verjaardag vieren. Al die mensen die voor jou zouden komen. Al die aandacht. Het liefste zou je het stilletjes voorbij laten gaan. Toch hebben we een enkele keer je verjaardag goed gevierd. En leuk was het altijd! Een huis vol vrienden, hapjes, drankjes, lekkere muziek. Daar kon je altijd enorm van genieten.

Toen je 30 jaar werd organiseerde ik een surpriseparty voor je. Ik trommelde al je vrienden op en iedereen hielp het huis versieren. Van tevoren zij je nog… ‘Es, je gaat niets doen hoor! We gaan lekker samen uit eten.’ Je keek ernaar uit.
We gingen naar een leuk Spaans restaurant in Alkmaar en dat was voor jou dé perfecte verjaardag. Van het eten genieten kon ik helemaal niet. Ik zat aan een strakke planning vast. Terwijl we veel te vroeg aan ons hoofdgerecht zaten moest het versieren nog beginnen. In de wc sms’te ik een vriendin met de mededeling dat we weleens eerder thuis konden komen dan gepland. Stress!!! En zo verscheen in met rode vlekken in mijn nek weer aan tafel. We hielden allebei niet van toetjes, maar dit keer stond ik erop dat we de avond zouden afsluiten met een toetje. Met tegenzin deed je met me mee en at ik heel langzaam mijn inmiddels gesmolten ijs op.
Ik kon je niet langer vasthouden. Je wilde lekker op de bank hangen samen en je was moe. \

Onderweg naar huis zei je nog dat het dé perfecte verjaardag was. Op dat moment kon ik wel door de grond zakken. Het liefste zou ik alles op het laatste moment nog afblazen. Je was enorm verrast! En zoals ik had gehoopt had je helemaal niets in de gaten gehad. We hadden een leuke avond, maar de volgende dag zei je nog wel: ‘Dit had echt niet gehoeven hè.’ En zo was je. Je wilde niet in het middelpunt staan.

Eén van je laatste verjaardagen deed ik tegen beter weten in hetzelfde. Dit keer pakte ik flink uit. Ik regelde een vergunning om een feest te geven in het Geestmerambacht. We zette partytenten op, regelde catering, muziek en alle vrienden, kennissen en collega’s waren opgetrommeld. Ook dit keer had je niets in de gaten.

Dit feest had je dubbel en dwars verdiend, want niet alleen werd je 34 jaar, je had ook nog eens te horen gekregen dat je die vreselijke ziekte had overwonnen. Je was schoon.

Bij ons favoriete restaurant ‘Wonders’ in Egmond aan Zee zaten we op het terras in de zon te genieten van een wijntje. Wat waren we gelukkig. Eigenlijk wilden we helemaal niet weg, maar dit keer moest ik alles uit de kast halen om je mee naar huis te krijgen. Ik nam een afslag verder dan gebruikelijk en vanaf dat moment begon je argwaan te krijgen. In het Geestmerambacht reden we het grasveld op en de blik op je gezicht sprak boekdelen. Iedereen was er en je vond het geweldig. Dit keer vond je het heerlijk om in de belangstelling te staan. Iedereen mocht weten dat je 34 jaar was geworden en kankervrij. Klaar om nog heel wat jaren gezond door het leven te gaan. Nooit wetende dat dit je één na laatste verjaardag zou zijn. Het was een fantastische avond en na afloop bedankte je iedereen voor een te gek feest.

Ik had er alles voor over gehad om vandaag op je 39ste verjaardag weer groots uit te pakken. Voor jou had ik de verjaardag van je dromen willen vieren. Samen, in een restaurant in New York, waar we zo graag nog een keer naartoe wilden gaan. We zouden eerst de hele dag rondhangen in Central Park waarna we dan in een restaurant op één van de mooiste plekken hadden geproost op je verjaardag.

In plaats daarvan leg ik een rode roos bij je graf en vallen mijn tranen op onze mooie foto samen…

  • 4
3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.